/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Fefb7e0c8d10656aca40656f6b14c6810.jpg)
Улюблений сніданок мільйонів: спробуйте рецепт сирників з рисового борошна від Клопотенка
На перший погляд сирники готувати дуже просто, але є нюанси. Треба знати кілька секретів, щоб сирники щоразу виходили ідеальними.Шеф-кухар Євген Клопотенко адаптував страву для людей, які не вживають глютен. Замінив біле борошно рисовим."Ніжні сирники - улюблений сніданок мільйонів. Ми пропонуємо базовий рецепт сирників, який, за бажанням, можна урізноманітнити. Наприклад, додайте у тісто бананове пюре, родзинки, шматочки сухофруктів або шоколаду, мак, кокосову стружку", - каже кулінар.Є три фактори, на які слід звернути увагу при виборі сиру: жирність, вологість та структура.Найсмачніші сирники виходять із жирного сиру, 9% і вище. При цьому він може бути як магазинним, так і фермерським - це не принципово.Якщо вам попався вологий сир, тут є два рішення. Можете загорнути його в марлю та віджати від зайвої вологи, або відкинути на сито. Також компенсувати зайву рідину можна збільшивши кількість борошна, приблизно на 1 ст. л. Але не перестарайтеся, інакше сирники можуть вийти жорсткими.Структура. Щоб тісто вийшло однорідним, а сирники — тримали форму, обирайте м'який сир без великих грудочок. За потреби, його можна перетерти виделкою або навіть злегка перебити в блендері.400 г кисломолочного сиру1 яйце3 ст. л. цукру10 г ванільного цукрудрібка солі3 ст. л. рисового борошна1-2 ст. л. рисового борошна для панірування3-4 ст. л. рослинної олії для смаженняУ великій мисці змішайте 400 г сиру, 1 яйце, 3 ст. л. цукру, 10 г ванільного цукру та дрібку солі. Ретельно перемішайте інгредієнти.Додайте до сирної маси 3 ст. л. рисового борошна та ще раз розмішайте. У результаті у вас має утворитися пластична, однорідна маса.Робочу поверхню, чистий стіл або дошку посипте рисовим борошном, 1-2 ст. л. буде достатньо. Змастіть руки невеликою кількістю рослинної олії та розділіть тісто на кульки, вагою по 50-60 г кожна. Сформуйте плоскі круглі сирники, діаметром 4 см та висотою приблизно 2 см. Якщо ви хочете отримати акуратні гладкі боковинки, злегка притискайте сирники об широке лезо ножа - воно допоможе вирівняти поверхню, на зразок кондитерського шпателя.Сформовані сирники запаніруйте (обваляйте) у борошні, так вони краще триматимуть форму.Розігрійте сковорідку з 3-4 ст. л. рослинної олії. Смажте сирники з обох боків до золотавої скоринки, приблизно по 2-3 хв, але залежно від їх розміру та товщини, вам може знадобитися трішки більше часу.Готові сирники викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Подавайте гарячими, зі сметаною або улюбленим джемом.

