Таку закуску можна їсти уже за 30 хвилин: рецепт маринованих битих огірків
Таку закуску можна їсти уже за 30 хвилин: рецепт маринованих битих огірків

Таку закуску можна їсти уже за 30 хвилин: рецепт маринованих битих огірків

Відбивання огірків сприяє дуже швидкому маринуванню

З огірків готують безліч салатів — від легких весняних із яйцями та зеленню до пряних, пікантних закусок. Один із найцікавіших варіантів — це мариновані биті огірки.

Вони мають яскравий смак, хрумку текстуру й чудово пасують до м’ясних страв, особливо до шашлику. Така закуска готується швидко, не потребує складних інгредієнтів і завжди викликає захоплення за святковим столом. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "anny.cooking".

Як приготувати биті огірки

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжих огірків;

Маринад:

  • 4 зубчики часнику;
  • 1/2 перцю чилі або 3 маленькі перчинки ;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 1 ст.л олії (звичайне або кунжутне);
  • 1 ч. л. французької гірчиці;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1/2 ч. л. солі;

Додатково:

  • зелень: цибуля зелена і петрушка або кінза;

Спосіб приготування:

1. Помити огірки, перекласти їх у пакет і побити качалкою.

2. Змішати всі інгредієнти для маринаду і залити в пакет. Маринувати 30 хвилин мінімум, максимум годину.

3. Перекласти на блюдо, посипати зеленою цибулею.

Джерело матеріала
loader
loader