Осінній салат з гарбузом та волоськими горіхами: сезонна страва, у яку ви закохаєтеся, рецепт
Осінній салат з гарбузом та волоськими горіхами: сезонна страва, у яку ви закохаєтеся, рецепт

Осінній салат з гарбузом та волоськими горіхами: сезонна страва, у яку ви закохаєтеся, рецепт

Осінь вже повністю вступила в свої права, то ж це гарний час насолоджуватися її щедрістю. Приготуємо осінній салат із печеним гарбузом, волоськими горіхами та яблучною заправкою – барвистий, корисний та дуже смачний.

Печений гарбуз має злегка солодкуватий і насичений смак, насичена заправка його збалансовує, горіхи додають приємного хрускоту, а пармезан не лише прикрашає салат, а й додає йому характеру. З такою їжею осінь не обов'язково має бути похмурою!

Осінній салат з гарбузом: фото скрін Ютуб

Для приготування знадобляться наступні продукти:

  • 1 гарбуз (приблизно 600 г);
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 чайна ложка меленого чорного перцю;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 1 столова ложка кленового сиропу або меду;
  • 4 столові ложки сушеної журавлини (приблизно 50 г);
  • 70 г шпинату;
  • 125 г рукколи;
  • 2 жмені (приблизно 50 г) волоських горіхів;
  • пармезан;

для заправки:

  • 1 велика цибуля-шалот (приблизно 50 г);
  • ¾ склянки яблучного соку;
  • 2 столові ложки яблучного оцту;
  • 2 чайні ложки діжонської гірчиці;
  • 1 рівна чайна ложка солі;
  • ½ чайної ложки меленого чорного перцю;
  • 40 мл оливкової олії.

Приготування

Дрібно наріжте одну велику цибулю-шалот, а гарбуз наріжте великими кубиками, приблизно 2 см.

Печений гарбуз: фото скрін Ютуб

Викладіть нарізаний гарбуз на деко, застелене алюмінієвою фольгою. Посипте чайною ложкою солі та чайною ложкою меленого чорного перцю, збризніть двома столовими ложками оливкової олії та столовою ложкою кленового сиропу або меду. Ретельно перемішайте гарбуз руками, щоб покрити його спеціями та жиром, потім рівномірно розподіліть його по деку. Тоді він гарно пропечеться без тушкування.

Поставте підготовлений гарбуз у розігріту духовку до 200°C на верхньому та нижньому рівні на 25 хвилин. Приблизно через 10 хвилин обережно переверніть шматочки гарбуза, щоб вони рівномірно пропеклися з усіх боків. Приблизно за 5 хвилин до закінчення випікання посипте гарбуз 4 столовими ложками сушеної журавлини. Знову обережно перемішайте вміст дека, щоб журавлина покрилася жиром. Після закінчення часу випікання вийміть гарбуз з духовки та відкладіть його повністю охолонути.

Приготуйте яблучну заправку. Налийте 180 мл яблучного соку та дві столові ложки яблучного оцту в невелику каструлю. Додайте нарізану цибулю-шалот до рідини. Доведіть основу для заправки до кипіння та варіть на повільному вогні приблизно 5-8 хвилин. За цей час вміст каструлі має зменшитися приблизно вдвічі.

Вилийте вміст каструлі в окрему миску. Приправте заправку рівною чайною ложкою солі та половиною чайної ложки меленого чорного перцю. Додайте дві чайні ложки діжонської гірчиці та збивайте вінчиком до однорідної маси. Під час збивання тонкою цівкою додайте 40 мл оливкової олії. Відставте заправку повністю охолоджуватися.

Волоські горіхи: фото скрін Ютуб

Покладіть 50 г волоських горіхів на розігріту сковороду та підсмажте їх приблизно 2 хвилини. Як тільки горіхи розкриють свій аромат і колір, перекладіть їх в окрему миску.

Зберіть салат. Викладіть шпинат і руколу шарами на дно форми, потім зверху викладіть печений гарбуз і журавлину. Посипте підсмаженими волоськими горіхами та полийте яблучно-гірчичною заправкою. Натріть зверху ще кілька пластівців пармезану.

Осінній салат з гарбузом: фото скрін Ютуб

Такий салат чудово підійде для того, щоб доповнити обід чи вечерю. В ньому магічним чином поєднуються користь та яскравий смак. Спробуйте, і навіть позхмурий осінній день стане більш світлим та теплим!

Раніше портал Знай писав про рецепт шоколадних маффінів, від яких неможливо відірватися.

Крім того, ми повідомляли про осіннє сонце у склянці: домашній гарбузовий сік з курагою, який прожене нудьгу, рецепт.

Також портал інформував про рум’яні крокети з капустою та грибами: смачну та поживну страву для вегетаріанського меню та не тільки, рецепт.

Джерело матеріала
loader
loader