РНБО почав підготовку засідання з питань енергобезпеки
РНБО почав підготовку засідання з питань енергобезпеки

РНБО почав підготовку засідання з питань енергобезпеки

пресс-центр СНБО.

Рада національної безпеки і оборони України має намір провести засідання з питань енергетичної безпеки з урахуванням пропозицій експертної групи.

Про це повідомила прес-служба відомства за підсумками засідання експертної групи з питань захисту національних інтересів в енергетичній сфері, яке провів секретар Ради Олександр Данилюк.

"Передбачається проведення наступного засідання експертної групи, за підсумками якого будуть представлені пропозиції для включення в проект рішення засідання РНБО з питань енергетичної безпеки", - сказано в повідомленні.

У сьогоднішньому засіданні взяли участь глава парламентського комітету з ПЕК Олександр Домбровський, народний депутат Вікторія Войцицкая, представник президента в Кабміні Андрій Герус, заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Анатолій Корзун, перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелому, т.

голови АТ "Укртрансгаз" Сергій Олексієнко, член НКРЭКУ Олександр Формагей.

На цьому засіданні члени експертної групи розглянули стан та проблемні питання реформування ринку природного газу України, розмежування до 1 січня 2020 року видів діяльності НАК "Нафтогаз України" у відповідності з вимогами Європейського Союзу (анбандлинга).

Крім того, експерти розглянули питання перспектив забезпечення природним газом українських споживачів і функціонування ГТС України.

Експертна група з питань захисту інтересів в енергетичній сфері щодо актуальних загроз національній безпеці України в газовій сфері була створена за результатами наради членів РНБО під головуванням президента України Володимира Зеленського з енергетичної безпеки, яке пройшло 31 травня 2019 року.

Раніше Рада національної безпеки і оборони провів нараду з питань інформаційної безпеки, на якому дав відповідні доручення силовим відомствам.

Источник материала
Поделиться сюжетом