Дослідники з Ланкастерського університету зазначають, що однією з причин виникнення раку молочної залози може бути запалення, викликане шкідливими бактеріями.
Відтак, споживання йогурту – простий та ефективний спосіб, який потенційно може допомогти запобігти захворюванню.
Йогурт містить корисні лактозно-ферментуючі бактерії та є джерелом пробіотиків, що корисні для кишківника.
Суть дослідження.
Тепер ми знаємо, що грудне молоко не є стерильним, а лактація змінює мікрофлору грудей.
Бактерії, що ферментують лактозу, зазвичай знаходяться в молоці та можуть також знаходитись у протоках молочної залози у жінок під час годування грудьми та протягом невідомого періоду після годування грудьми.
Бактерії, що ферментують лактозу, зазвичай присутні в грудному молоці й, ймовірно, займають грудні протоки жінок під час та після лактації,.
– йдеться в дослідженні.
Вчені припускають, що ці лактозно-ферментуючі бактерії в молочній залозі є захисними, адже доведено, що кожен рік грудного вигодовування знижує ризик розвитку раку молочної залози на 4,3%.
Кілька інших досліджень теж свідчать про те, що додавання йогурту в раціон корелює зі зменшенням ризику раку молочної залози, що, як припускають дослідники, може бути пов’язано з витісненням шкідливих бактерій корисними бактеріями.