"Слуги" виступили за "антиколомойський" закон
"Слуги" виступили за "антиколомойський" закон

"Слуги" виступили за "антиколомойський" закон

Низка народних депутатів "Слуги народу" закликали через соціальні мережі підтримати законопроєкт №3260, щодо неповернення виведених з ринку банків ексвласникам.

Документ ЗМІ називають "антиколомойським"."Ми, народні депутати України, члени фракції "Слуга народу", закликаємо колег по фракцїї та парламенту підтримати законопроєкт №3260, що унеможливить відміну рішення НБУ про націоналізацію/ліквідацію банків та повернення несправедливої компенсації з Державного бюджету їх попереднім власникам.

На сьогодні його прийняття — єдиний шанс для України отримати кредит від МВФ та уникнути дефолту", - йдеться у заяві, пише "Економічна правда"Попередньо заяву у Facebook розмістили голова комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, Микита Потураєв, Лада Булах, Єгор Чернєв, Іван Юнаков, Вадим Галайчук, Ганна Бондар та Ліза Богуцька, а також експрем'єр Олексій Гончарук.

Список продовжує збільшуватися.

Законопроєкт передбачає, що власники і ексвласники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі.

При цьому визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

Водночас депутати Олександр Дубінський та Ігор Палиця, пов'язані з екс-власником Приват.

Банку Ігорем Коломойським, зареєстрували у Верховній Раді законопроєкти, альтернативні внесеному напередодні урядом, який необхідний для відкриття нової програми з МВФ.

Фінальну версію документа наприкінці минулого тижня узгодили з Міжнародним валютним фондом.

До націоналізації Приватбанк належав Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову.

Суди щодо банку з колишніми власниками досі тривають.

Источник материала
loader
loader