Призначення Ситника главою НАБУ нібито визнали неконституційним: до чого тут Коломойський
Призначення Ситника главою НАБУ нібито визнали неконституційним: до чого тут Коломойський

Призначення Ситника главою НАБУ нібито визнали неконституційним: до чого тут Коломойський

Конституційний суд України начебто визнав неконституційним указ про призначення Артема Ситника директором НАБУ. Раніше він звинувачував у такій ініціативі нардепів з орбіти олігарха Ігоря Коломойського.

Таку інформацію оприлюднили низка видань, зокрема "Українська правда" та агентство Інтерфакс-Україна – обидва з посиланням на власні джерела в КСУ.

В НАБУ поки не коментують цю інформацію. Офіційного рішення в Конституційному суді щодо Ситника не оприлюднено.

Хто вимагав від КСУ визнати неконституційним призначення Ситника

  • У травні цього року скандальний нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський, Максим Бужанський та ще пів сотні народних обранців (переважно з орбіти олігарха Ігоря Коломойського) попросили Конституційний суд визнати призначення директора НАБУ Артема Ситника неконституційним.
  • Вони мотивували це тим, що призначення директора НАБУ вийшло за конституційні повноваження президента і тодішній глава держави Петро Порошенко, призначаючи Ситника, вийшов за межі своєї компетенції.

Що про це говорив директор НАБУ

  • Сам Артем Ситник раніше заявляв, що Коломойський хоче його відставки  через справи "ПриватБанку" і "Укрнафти".
  • Він уточнив, що це дві справи, сума збитків за якими складає понад половину зі всієї суми, яка встановлена загалом по всіх справах, що зараз розслідує НАБУ.
  • Ситник нагадав, що звільнити його намагалася і раніше. В цьому він звинувачував колишню коаліцію з "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту", але поки такі спроби закінчувалися нічим.
Теги по теме
Новости Украины Новости политики НАБУ Конституционный суд Игорь Коломойский Эмал Наби
Источник материала
loader
loader