Допомагав йому український підприємець Владислав Бурда. А поки страва готувалася, ведучі обговорили, навіщо чистити перець перед фаршируванням та які перспективи одеської кухні у світі. Ефір проходив в одеському ресторані Дача.
Як приготувати фаршировані перці?
Інгредієнти:
(з розрахунку на 6 порцій)
- 12 великих стручків перцю;
- 300 г жирної свинини;
- 500 г м'якоті лопатки телятини;
- 150 г свинячого сала;
- 2 моркви;
- 2 середні цибулини;
- 2 корені петрушки;
- 200 г рису;
- 2 пучки петрушки;
- 500 г пюре з помідорів;
- 400-500 мл готового м'ясного бульйону;
- 150 мл оливкової олії;
- 100 г вершкового масла;
- 300 г сметани 20%-ої жирності;
- сіль і перець за смаком.
Приготування фаршированих перців
«У моєму дитинстві цю страву готували не менш як 2-3 рази на місяць, особливо з липня по вересень. У ці місяці болгарський перець на Привозі практично на кожному лотку, і ціна на нього опускається до мінімуму», - каже Сава Лібкін.
• Вибираємо для фарширування стручки з товстою м'якоттю, одного розміру, але різного кольору. Дуже гарний вигляд має страва, коли готують одночасно помаранчеві, зелені, жовті та червоні.
• Для початку обпалюємо стручки над газовим пальником, насадивши їх на шампур, поки не обгорить уся шкірка. Потім промиваємо під холодною водою. Ще краще обпалювати над мангалом зі справжнім вогнем, але це можливо тільки на літніх кухнях на дачі.
• Потім зрізаємо плодоніжки з верхом від перцю й відкладаємо.
• Для фаршу відварюємо рис до напівготовності в м'ясному бульйоні впродовж 6 хвилин. Бульйону заливаємо на палець вище від рису і підливаємо так, щоб до моменту закінчення варіння він повністю всотався. Охолоджуємо.
• Жирну свинину й пісну телятину зачищаємо від жилок та плівок і пропускаємо через м'ясорубку з дрібними ґратами.
• Сало підморожуємо і нарізаємо дрібними кубиками.
• Моркву і корінь петрушки після миття та очищення тремо на тертці. Цибулю чистимо, миємо й шаткуємо скибочками. Пасеруємо цибулю, моркву та петрушку на суміші вершкового масла та оливкової олії до готовності й ділимо на дві частини.
• Першу частину овочів охолоджуємо і змішуємо з фаршем та рисом. Зелень петрушки дрібно нарізаємо й додаємо у фарш. Солимо та перчимо до смаку.
• Наповнюємо стручки фаршем і, накривши їх капелюшками, вертикально ставимо в казан.
• У другу частину овочів додаємо томатне пюре, тушкуємо ще 5-7 хвилин і вливаємо м'ясний бульйон.
• Заливаємо перець отриманим соусом і тушкуємо під кришкою 1 годину на середньому вогні. Після цього додаємо в соус сметану й залишаємо під кришкою ще на 5 хвилин на маленькому вогні.
• Не відкриваючи кришку, даємо готовому перцю "відпочити" хвилин тридцять і подаємо зі сметаною.
Рецепти від Сави Лібкіна: що ще приготувати:
- Печеня з яловичини з чорносливом: рецепт від відомого одеського ресторатора Лібкіна (відео)
- Відомий одеський ресторатор Лібкін в прямому ефірі готує котлети з кролика і незвичайне пюре (відео)
- По-одеськи іронічно і по-грузинськи колоритно: відомий одеський ресторатор Лібкін ділиться рецептом аджапсандалі (відео)
- Курячий бульйон з галушками з Маци: відомий одеський ресторатор відкриває секрет одного з найбільш єврейських страв (відео)
- Ресторатор Сава Лібкін поділився своїм улюбленим рецептом мідій з вином
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram
Автор: УНІАН