Відео для TikTok і незвичайні тренування в готелі: як українські тенісисти коротають час перед Australian Open
Відео для TikTok і незвичайні тренування в готелі: як українські тенісисти коротають час перед Australian Open

Відео для TikTok і незвичайні тренування в готелі: як українські тенісисти коротають час перед Australian Open

Невдовзі стартує основна сітка першого турніру Великого Шолома у новому сезоні - Australian Open-2021.

Після прибуття до Мельбурна тенісисти відбувають обов’язковий двотижневий карантин, під час якого їм дозволено покидати готельний номер лише на 5 годин на добу (2 години - тренування, 2 години - тренажерний зал, година на їжу).

Однак через позитивні випадки COVID-19 на рейсах до Мельбурна організатори турніру 72 тенісистам взагалі заборонили покидати готельні номери на час двотижневої самоізоляції. Серед них опинилися і двоє українців - Марта Костюк і Сергій Стаховський.

Незважаючи на жорсткі обмеження, тенісисти не розгубилися й активно почали тренуватися просто в кімнатах готелю, а свої незвичні тренування знімати на відео й викладати в Мережу.

18-річна Костюк, яка після півфіналу турніру в Абу-Дабі встановила особистий рекорд в рейтингу WTA, вирішила скористатися пляшками водою замість гантелей та не відмовилася від необхідного тренувального комплексу.

Стаховський пробився на турнір вперше за 5 років, єдиним з українців подолавши сито кваліфікації. Досвідчений 35-річний спортсмен зізнався, що навіть в таких умовах тренується мінімум 4 години на день.

"Звісно, працюємо трохи над силою та динамікою. Виконуємо стрибки умовно вгору, тому що з місця нікуди не розбіжишся. Тут в принципі є 6 метрів, ми плануємо робити якісь короткі старти. Але це буде дуже весело, щоб не розбитись головою об двері. Граю в теніс об стінку з льоту. Якщо я буду грати хвилин 20, то тут весь готель збіжиться", - розповів Сергій.

Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна має можливість проводити 5 годин за межами готельного номеру та не втрачає оптимізму, захопившись зніманням веселих роликів для TikTok.

Суворі правила карантину не дозволяють Еліні бачитися два тижні зі своїм хлопцем - французьким тенісистом Гаелем Монфісом.

А от відведений на тренування час тепер доводиться цінувати.

Ще одна українка Леся Цуренко не змогла подолати кваліфікацію Australian Open, але може потрапити на турнір у статусі "лакі-лузерки". Леся прибула до Мельбурна та тренується в кімнаті, набиваючи м’ячик об вікно. Залишається сподіватися, що скло витримає.

  • Основна сітка Australian Open-2021 відбудеться 8 - 21 лютого у Мельбурні. Турнір перенесли на три тижні через пандемію COVID-19.
  • У чоловічому одиночному розряді Україну представить Сергій Стаховський.
  • В жіночій сітці точно виступлять Еліна Світоліна та Марта Костюк. Леся Цуренко може отримати шанс виступити турнірі, якщо хтось з учасників відмовиться від свого місця.
  • Даяна Ястремська була відсторонена від змагань через допінг, але все одно полетіла до Мельбурна. Вона зможе зіграти на турнірі, якщо її апеляцію задовільнять.
Автор:
Максим Приходько
Источник материала
Поделиться сюжетом