Українців безкоштовно вакцинуватимуть від коронавірусу і занесуть кожного в спеціальну базу: подробиці від Віктора Ляшка
Українців безкоштовно вакцинуватимуть від коронавірусу і занесуть кожного в спеціальну базу: подробиці від Віктора Ляшка

Українців безкоштовно вакцинуватимуть від коронавірусу і занесуть кожного в спеціальну базу: подробиці від Віктора Ляшка

Українців, яким зробили щеплення від коронавірусу, будуть заносити до спеціальної електронної бази

Про це розповів головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко. За словами Ляшка, коли на міжнародному рівні з'являться паспорти вакцинації, українські лікарі зможуть видавати довідки про щеплення.

Безкоштовна вакцинація

Україна, за словами Віктора Ляшка, зацікавлена в тому, аби зробити безкоштовну вакцинацію від ковіду для всіх категорій населення. Зробити щеплення за власний кошт теж можна буде, проте така можливість з'явиться не раніше другого півріччя 2021 року.

На перших етапах не треба розглядати можливість щеплення за гроші, радить Віктор Ляшко.

«Коли ми говоримо про потенційну можливість вакцинації за гроші, це ми говоримо як мінімум про друге півріччя 2021, але і то не факт», - підкреслює  чиновник і лікар.

Стрічка новин України та світу, новини медицини в нашому Viber!

Договір про поставку вакцини в Україну

Сьогодні, 20 січня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов на черговому брифінгу повідомив, що Міністерство уклало договір на поставку вакцини проти COVID-19 виробництва компанії «Сіновак» (Sinovac Biotech, Китай).

За словами міністра, процедура буде здійснюватися через оператора вакцин ДП «Медичні закупівлі України». Це підприємство було визначене оператором ще в 2020 році.

Китайці підписали договір з АТ «Лекхім» - українським фармацевтичним підприємством, яке уповноважене представляти виробника вакцини в Україні.

Нагадаємо, що коронавірусна статистика на сьогодні має позитивну тенденцію. Тих, хто хворіє на ковід, стає все менше, а тих, хто одужує, більше. Сьогодні маємо показник у 4 тисячі 383 зараження за добу. Вилікували ковід 14 тисяч 501 українець. У лідерах за захворюваністю, як завжди, Київ. Також багато хворих за добу виявили в Запорізькій, Харківській, Одеській та Київській областях.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що вакцинування від коронавірусної інфекції підходить не кожному. Наприклад, у Норвегії вже 29 смертей після щеплень.

Також портал MY.UA писав, що Україна ввійшла в десятку країн Європи по смертності.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом