Україна закупить вакцину у Німеччині: Зеленському доповіли про успішні переговори
Україна закупить вакцину у Німеччині: Зеленському доповіли про успішні переговори

Україна закупить вакцину у Німеччині: Зеленському доповіли про успішні переговори

Україна домовилася про поставку вакцини проти коронавірусу з Німеччиною.

Українська сторона провела переговори з німецькою та домовилася про поставку вакцини виробництва Pfizer. Вів переговори народний депутат України, голова Комітету з питань здоров’я нації, голова тимчасової робочої групи з питань реформування системи охорони здоров'я – Михайло Радуцький. Про це повідомив телеграм-канал «Україна в шоці».

Як повідомляє джерело, Радуцький у приватній бесіді доповів президенту Зеленському, що взяв на себе таку ініціативу й провів переговори з німецькою стороною. Радуцький повідомив, що домовився про поставку вакцини вже з березня цього року.

Удар по іміджу міністра охорони здоров'я

Відомо, що до цього йшлося про закупку вакцини з Китаю, про що говорив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Проте він попався на матеріальній зацікавленості в цьому питанні.

Виявилося, що у Мінздоров'я, очільником якого є Степанов, вимагали від китайської сторони, щоб усі фінанси проганялися через так звану фірму-прокладку, яка належить родичам міністра охорони здоров'я часів Януковича  - Богатирьовій.

Ми є у Viber! Стрічка новин України та світу MY.UA!

Українці проти вакцинації

Опитування, опубліковані 4 каналом, показують, що 52% опитаного люду проти вакцинації від коронавірусу, навіть якщо вона буде безкоштовною. 

В ефірі 4 каналу щодо ситуації виступив колишній міністр Володимир Омелян. Він вважає, що українці просто перелякані, бо отримують абсолютно непослідовні меседжі про вакцинацію: то вакцина буде, то її не буде. Українці бачать, що всі сусіди вже використовують вакцину: поляки, словаки, угорці та інші. Потім чують про оборудку Степанова з китайцями, потім вже про німецьку вакцину. Омелян переконаний, що влада має серйозніше до цього підходити й бути більш послідовною.

Всі новини України та світу в нашому Telegram

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що МОЗ України проводить переговори про закупівлю вакцин від COVID-19 з індійським виробником Serum Institute.

Також портал MY.UA писав, що кількість хворих на коронавірус в Україні за останні кілька днів тримається на приблизно однаковому рівні.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом