Український літак застряг у Занзібарі: сотні туристів ночували просто неба
Український літак застряг у Занзібарі: сотні туристів ночували просто неба

Український літак застряг у Занзібарі: сотні туристів ночували просто неба

В Танзанії на Занзібарі застрягло 180 осіб, серед них є українські туристи. Причиною стала технічна несправність літака. Українське посольство в Кенії працює над тим, аби всім надали комфортні умови перебування на час вимушеної затримки.

Літак українського авіаперевізника «SkyUp Airlines» не зміг вилетіти із Занзібара. На борту мали бути 180 пасажирів.

Подробиці інциденту

За даними самих клієнтів рейс переносять вже 3 дні поспіль. Люди скаржаться на погані умови перебування та відсутність чіткої інформації стосовно проблеми та часу, необхідного для її вирішення.

Один з пасажирів розповів, що всіх пасажирів посадили в автобус, який мав відвезти їх в аеропорт, ще 13 лютого. На пів дорозі автобус розвернувся і поїхав назад, оскільки водієві повідомили, що вильоту не буде. Всім пасажирам дали лише воду та кілька булочок після 6 годин очікування.

Пілот повідомив людям, що літак зламався і треба чекати до 3 години ночі. Близько 23:00 всіх пасажирів заселили до готелів з різними умовами. І все б нічого, але номери оплатили лише до 3 години ночі.

Наступного дня пасажирів знову відвезли до аеропорту, але вильоту не було. Людей заселили в інший готель. Про дату та час рейсу досі нічого не відомо.

Серед тих, хто не може повернутися додому опинилася українська модель Анастасія Зінченко. Вона запам’яталася всім як «дівчина з собачкою з Уханя». Дівчина повідомила, що вже кілька діб не може вилетіти додому з відпочинку на Занзібарі.

Разом з нею там перебуває її бой-френд – голова міграційної служби України Максим Соколюк. Пара познайомилася під час епідемії коронавірусу, коли «Настю із Уханя» відмовилися евакуювати з міста.

Люди з дітьми змушені були спати та відпочивати прямо на підлозі. Українців та інших пасажирів взагалі вигнали на вулицю, пише дівчина, щоб вони не заважали пасажирам інших рейсів в аеропорту.

У блозі Настя Зінченко також повідомила, що привезли їх ночувати до хостелу, в якому не виявилося вільних номерів. Тож людям дозволили просто користуватися територією хостелу, а ночувати довелося просто неба на землі.

В авіакомпанії ж повідомили, що рейс затримався з технічних причин, а безпека пасажирів є їхнім головним пріоритетом.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Втручання української влади

Спікер Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко повідомив про інцидент та зазначив, що міністерство разом з посольством докладає зусиль до вирішення ситуації. Також вони співпрацюють з туроператором та сприяють облаштуванню людей в Занзібарі.

Що розповів туроператор

Туроператор JoinUp приніс вибачення за тимчасові незручності своїм клієнтам. Працівники заявили, що через велику популярність курорту там дійсно важко знайти вільні номери в готелях, тож вони роблять все від них залежне, аби розселити людей. 

Відправити людей додому іншими рейсами не можуть через протикоронавірусні обмеження в різних країнах для перетину кордону іноземцями. Компанія веде переговори з іншими країнами щодо розробки нового маршруту. Саме це і є основною причиною затримки людей.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що в Японії 13 лютого стався потужний землетрус.

Канадський уряд долучився до розслідування причин трагедії зі збитим літаком МАУ в Тегерані. Читайте всі свіжі новини про події в Україні та світі на MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом