28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Борисполі зупинили літак з втікачем: нові подробиці у справі ПриватБанку
У Борисполі зупинили літак з втікачем: нові подробиці у справі ПриватБанку

У Борисполі зупинили літак з втікачем: нові подробиці у справі ПриватБанку

У понеділок, 22 лютого, стало відомо, що один з головних фігурантів у справі про ПриватБанк  Володимир Яценко намагався втекти з України. Під Києвом правоохоронці посадили літак з першим заступником голови правління ПриватБанку на борту.

За даними ЗМІ та поліції, перший заступник голови правління Приватбанку в 2016 році Володимир Яценко затриманий прямо в аеропорту.

В міжнародному аеропорту Борисполя здійснив посадку літак, що вилетів з Дніпра. Правоохоронці провели спецоперацію, яка пов’язана зі справою ПриватБанку.

"Прямо зараз в Борисполі посадили літак і збираються заарештувати чоловіка, який збирався тікати. Це один з топ-фігурантів у справі про ПриватБанк, який намагався покинути Україну, щоб уникнути відповідальності", - заявили в поліції.

Стало відомо, що вранці 22 лютого Генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру, яку детективи НАБУ мають вручити затриманому.

В грудні 2020 року вона заявила, що слідство у справі ПриватБанку почало просуватися в потрібному напрямку.

До цього в травні директор НАБУ Артем Ситник говорив, що у справі по націоналізації повинні оголосити перші підозри.

Раніше глава НБУ Кирило Шевченко наголосив, що Національний банк України буде захищати законність націоналізації ПриватБанку.

Приєднуйтесь до нашого каналу Viber! Читайте нас в Telegram!

Як живуть колишні топ-менеджери

Колишні топ-менеджери нині націоналізованого ПриватБанку зараз спокійно живуть в Австрії та Швейцарії. Вони вільно приїжджають в Україну по справах.

Керівник корпоративного VIP-бізнесу Володимир Яценко не став виключенням. Він частенько подорожує за маршрутом "Женева – Відень – Україна".

Нагадуємо, що на початку минулого року кілька екстоп-менеджерів та колишніх акціонерів ПриватБанку подали позови до суду стосовно того, щоб визнати недійсними договори про придбання акцій у 2016 році під час процедури націоналізації банку.

Серед таких позивачів був і Яценко. Господарський суд Києва відкрив провадження за фактом позовів.

Справа ПриватБанку

У 2016 році найбільший комерційний банк в Україні – Приватбанк став державним. Про передачу банку державі попросили самі власники Ігор Коломойський та Генадій Боголюбов. 

Рішення схвалили «Велика сімка» та провідні міжнародні фінансові організації.

Вже державний ПриватБанк очолив колишній міністр фінансів Олександр Шлапак.

В квітні 2019 року окружний суд адміністративний суд Києва задовольнив позов колишнього власника ПриватБанку Ігора Коломойського і визнав націоналізацію незаконною.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що Ігор Коломойський програв суд проти шведського економіста Андерса Аслунда.

В ПриватБанку з'явився новий функціонал, якого українці чекали вже багато років. Дізнавайтеся всі свіжі новини на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом