Ірина Венедіктова підписала нову підозру: «попався» ще один народний депутат
Ірина Венедіктова підписала нову підозру: «попався» ще один народний депутат

Ірина Венедіктова підписала нову підозру: «попався» ще один народний депутат

Генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила, що підписала підозру черговому народному депутатові. Ім’я порушника Венедіктова не розголошувала.

Ірина Венедіктова дала доручення прокурорам, які вручили підозру народному депутатові України в умисному ухиленні від сплати податків.

За даними, які Венедіктова оприлюднила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, нардеп заборгував державі понад 97 млн грн.

Ухилення від сплати податків на понад 97 млн грн - повідомлено про підозру народному депутатові України За моїм...

Опубликовано Ірина Венедіктова Среда, 24 марта 2021 г.

Приєднуйтесь до нашого каналу Viber! Читайте нас в Telegram!

Що відомо про справу

Венедіктова розповіла, що в ході розслідування було встановлено, що неназваний депутат розпочав господарську діяльність у 2012 році. Стосувалася вона будівництва багатоповерхівок у с. Петропавлівська Борщагівка та с. Софіївська Борщагівка на Київщині.

Будівництво велося задля отримання прибутку від продажу квартир у майбутньому. Народний депутат не зареєстрований ні як юридична особа, ні як фізична особа-підприємець.

На депутата зареєстровано право власності на 1221 об’єкт нерухомості. Уповноважена особа здійснювала продаж квартир та передавала йому кошти.

Загалом з 2015 по 2020 рік депутат отримав понад 360 млн грн. прибутку.

Цей прибуток депутат задекларував, як прибуток від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності. Тому відповідно були сплачені податки в розмірі 5% замість 18%.

Юрист та колишній міністр юстиції України Олена Лукаш зазначила, що Венедіктова вже вручала підозри Порошенку, Юрченку, тепер ще якомусь депутату.

«Впевнена, ви добре знаєте самі, чим закінчаться всі ці симуляції», - прокоментувала подію Лукаш.

Позов на Соколову

Журналістка та ведуча Яніна Соколова та «4 канал» отримали повістки до суду у справі про образу Генпрокурора Ірини Венедіктової.

Нагадаємо, що інші політичні новини України за останню годину можна прочитати на сайті MY.UA.

Причиною стало інтерв’ю Яніни з позаштатним працівником НАБУ Євгеном Шевченком. Серед іншого говорили і про рекордний хабар у розмірі 6 млн доларів у закритті справи екс-міністра екології часів Януковича Миколи Злучевського. Тоді Шевченко зробив гучну заяву, що Венедіктова допомагала «загасити» цю справу.

Яніна Соколова дуже здивувалася, що стала фігурантом позову, оскільки заяву зробив Шевченко. В ефірі прграми її справа – ставити питання, а гість вирішує, як йому відповідати і чи відповідати взагалі.

Соколова заявила, що таким чином Венедіктова чинить «латентний вплив», мовляв, так буде, якщо у програмах будуть підіймати такі питання.

Директор «4 каналу» Дмитро Добродомов впевнений, що телеканал – це майданчик, де запрошені гості  мають право вільно висловлювати свої бачення та думки.

Раніше сайт новин MY.UA повідомляв, що Венедіктова подала в суд на Соколову.

Ірина Венедіктова пообіцяла, що розслідування справи Майдану завершать до кінця року. Більше гарячих новин знайдете на порталі MY.UA.

Читайте актуальні новини на нашому каналі в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом