20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Колишній голова правління ПриватБанку Дубілет оголошений в розшук
Колишній голова правління ПриватБанку Дубілет оголошений в розшук

Колишній голова правління ПриватБанку Дубілет оголошений в розшук

Колишній голова правління Приватбанку Олександр Дубілет оголошений в розшук.

Про це повідомляє "Українська правда", посилаючись на інформацію прес-служби САП України.

Причина для оголошення Дубілета в розшук

Олександр Дубілет підозрюється Національним антикорупційним бюро у вчиненні розкрадання 8,2 мільярдів гривень Приватбанку до того, як зазначена фінустанова була націоналізована.

Не пропустіть наші свіжі новини на каналі в Twitter і читайте нас в Flipboard!

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова раніше повідомляла, що колишніми топ-менеджерами був списаний ряд зобов'язань по відношенню до іноземних громад за допомогою використання грошових коштів Приватбанку перш ніж ними був втрачений контроль над цією фінансовою установою.

Крім того, колишній керівник Приватбанку Олександр Дубілет і ще два колишніх топ-чиновника цієї фінустанови отримали підозру у вчиненні розтрати чужого майна на суму 136 мільйонів гривень.

Що відомо про версію слідства

Версія слідчих така, що Дубілетом напередодні визнання факту неплатоспроможності банку (у грудні 2016-го року) були направлені в банк, розташований в одній з країн Євросоюзу, звернення, в яких він просив про погашення заборгованості двох аграрних підприємств в рамках раніше наданих акредитивів за допомогою списання з кореспондентського рахунку ПриватБанку грошей, які на ньому зберігалися.

Всі новини України і світу - в нашому Telegram!

Згідно з версією НАБУ, топ-чиновниками ПриватБанку була підроблена банківська документація, внесено ряд несанкціонованих змін в балансі банку і раніше створених електронних документах електронної системи банку з метою приховування цього злочину.

Варто зазначити, що Олександр Дубілет - це батько Дмитра Дубілета, який після того, як Володимир Зеленський став президентом, був призначений на посаду міністра в уряді.

Раніше MY.UA повідомляв про те, що в Приватбанку вводять ряд нововведень.

Також портал MY.UA писав, що "ПриватБанк" відмовився закривати борг українцю, який все повернув.

Источник материала
Поделиться сюжетом