19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
МОЗ повідомило, коли чекати пік захворюваності на коронавірус
МОЗ повідомило, коли чекати пік захворюваності на коронавірус

МОЗ повідомило, коли чекати пік захворюваності на коронавірус

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов прокоментував ситуацію з коронавірусом у країні та озвучив прогнози на найближчі 2 тижні.

МОЗ, за словами Степанова, прогнозує пік захворюваності на COVID-19 у середині квітня.

Виходячи з ситуації зараз, глава Мінохорони здоров'я прогнозує, що через 10 днів в Україні буде від 25 тисяч до 30 тисяч нових хворих на коронавірус щодоби.

Раніше міністр охорони здоров'я вже заявляв, що в найближчі два тижні на добу можуть фіксувати до 25 тисяч хворих на COVID-19 пацієнтів.

Зростання захворюваності, за його словами, викликане недотриманням карантинних заходів.

Глава МОЗ Максим Степанов взяв участь у політичному ток-шоу «Право на владу», де і повідомив цю інформацію.

Ситуація в Україні

Міністр Максим Степанов стурбований тим, що українські медики виснажені через величезну кількість хворих. Зросла кількість випадків тяжкого протікання хвороби, відповідно до цього значно зросла кількість госпіталізацій в усіх регіонах.

Єдиний спосіб зменшити кількість нових хворих, як стверджує Степанов, – це неухильно дотримуватися карантинних обмежень. Іншого рішення, як наголосив міністр, у світі не вигадали.

Колективний імунітет починає формуватися лише після того, як щеплення отримає певний відсоток населення. Тоді також можна буде говорити про зменшення кількості нових хворих.

Степанов визнав, що медична система України на межі і далі збільшувати кількість ліжко-місць у лікарнях неможливо. Разом з тим міністр вірить, що в Україні не дійде до використання протоколів «сортування хворих», як це було минулого року в європейських країнах.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Вакцинація проти коронавірусу

Вже кілька днів на Київщині та в інших областях не проводять щеплення, тому що немає вакцини. В Україну привезли 215 тисяч вакцини «CoronaVac» китайського виробництва, але вона досі не пройшла перевірку та не використовується.

Максим Степанов запевнив, що жодних проблем з вакциною немає. Є встановлені лабораторні терміни, згідно з якими ввезений препарат має пройти всі перевірки та лабораторний контроль.

Такий контроль має бути дотриманий. Але вже 10 квітня лабораторний контроль має закінчитися і відразу ж вакцину «CoronaVac» почнуть використовувати для проведення щеплень.

МОЗ підписало договір з американською фармацевтичною компанією Pfizer на поставку 10 млн доз вакцини від коронавірусу. Перша партія препарату має прибути протягом найближчих 1 – 2 місяці. Весь обсяг вакцини Україна отримає до кінця року.

Переговори, як повідомив Степанов, проходили важко і їхню вирішальну стадію запустив Президент України Володимир Зеленський. Він поспілкувався з виконавчим директором компанії Pfizer.

Загалом законтрактовано 32 млн доз вакцин і важливо, щоб вони почали надходити в країну. До 31 березня мали отримати додаткових 1,5 млн доз «Ковішилда», за які вже сплачені кошти. Але уряд Індії наклав заборону на експорт вакцини.

До середини квітня має прибути вакцина від програми Covax. Мають завезти 367 тисяч доз препарату від AstraZeneca та 117 тисяч доз від Pfizer.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що за минулу добу в Україні зафіксували майже 20 тисяч нових хворих на ковід.

Відразу кілька областей можуть покинути "червону" зону карантину найближчим часом. Всі новини медицини читайте на порталі MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом