Доктор Комаровський і Надія Железняк розповіли, як почати знайомство дитини з мистецтвом
Доктор Комаровський і Надія Железняк розповіли, як почати знайомство дитини з мистецтвом

Доктор Комаровський і Надія Железняк розповіли, як почати знайомство дитини з мистецтвом

Найвідоміший лікар в Україні — педіатр Євген Комаровський - поділився з українцями короткою інструкцією щодо того, як та коли почати знайомити дітей із мистецтвом.

Євген Комаровський — лікар-педіатр, телеведучий, який має велику аудиторію шанувальників, поділився в мережі Інстаграм цікавою й зрозумілою інструкцією про знайомство дітей із мистецтвом. Комаровський посилається у рекомендаціях на відомого психолога та мистецтвознавця Надію Железняк, яка створила проєкт «Культтерапія».

Знайомити дітей з мистецтвом, як вважають експерти, можна починати хоч і з народження. Однак трохи розуміти мистецтво діти починають ближче до 2-3 років. Загалом вся інструкція призначена для батьків дітей віком від 2 до 6 років.

Перші кроки

Почати знайомити дитину із мистецтвом можна з натюрмортів. Вони найпростіше сприймаються дитячим оком, оскільки часто там зображені звичні предмети. А діти в першу чергу отримують у маленькому віці задоволення від того, що розпізніють об’єкти на зображеннях. Підійдуть прості натюрморти, де зображені, наприклад, тільки фрукти або тільки овочі. 

Дитині треба чітко все проговорювати: що зображено на малюнку, якого воно кольору та структури, тверде чи м’яке. 

Не завадять також цікаві експерименти: перед тим, як піти в музей роздивлятися картини, варто сходити в сад, щоб дитина побачила, як фрукти ростуть. Тобто треба викликати якомога більший відгук у дитини. Можна зліпити фрукти із натюрморта з пластиліну або прочитати віршик про них. 

Їхати в музей не обов’язково

Сьогодні ми маємо багато можливостей. Можна роздрукувати дитині репродукції картин та показувати їх вдома. Можна взагалі підійти творчо і створити цілу підбірку для своєї дитини, наприклад, з картинами, де зображені яблука. Головне — задіяти різних художників: від Магрітта до Сезанна. 

Підписники Комаровського підтримують

«Да, детей нужно с ранних лет приучать к культуре и искусству. Даже если в будущем не станет кем-то по типу художника, знать хоть малую часть от искусства лишним не будет)», 

«Пока детки маленькие, надо развивать интерес ко всему, Главное- уделять им внимание, а не давать в руки гаджеты»,

«Классно, если получается делать поделки и учить искусству. Но главное - не раздражаться на детей, любить и давать внимание. А это невозможно без проработки своих тараканов. Всем любви и гармонии❤️❤️❤️», - коментують пост педіатра. Коментарі подаємо в оригіналі.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що Комаровський навчив, як правильно виховати двох і більше дітей.

Також портал MY.UA писав, що Комаровський розповів, кому обов'язково потрібно спати по 12-16 годин.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом