Борщ у хлібі: Євген Клопотенко поділився рецептом, який гріє душу
Борщ у хлібі: Євген Клопотенко поділився рецептом, який гріє душу

Борщ у хлібі: Євген Клопотенко поділився рецептом, який гріє душу

Український кухар Євген Клопотенко, який має в мережі Інстаграм більш ніж півмільйонну аудиторію, поділився секретом приготування фантастичного борщу, який гріє душу. І секрет навіть не у самому борщі, а у його подачі.

Борщ Євгена Клопотенка

У мережі Інстаграм Клопотенко виклав рекомендації щодо приготування апетитного борщу.  Та не звичайного, а борщу у хлібі. За словами кухаря, це вже більш серйозний рівень кулінарії, оскільки хліб випікати треба самому. 

Борщ же Євген Клопотенко рекомендує готувати на ребрах, із додаванням квасолі, часнику та в’яленої груші. Рецепт борщу від Євгена Клопотенка можна знайти на сайті кухаря. 

Рецепт приготування хліба для подачі борщу

Щоб вразити домочадців та й собі полікувати душу, Клопотенко радить спробувати борщ у хлібі. Щоб спекти хліб, треба мати такі інгредієнти: вода (500 мл) , дріжджі (24 г), цукор (2 столові ложки), пшеничне борошно (500 г), житнє борошно (200 г), сіль (1 чайна ложка), суха ромашка (20 г, продається в аптеці), олія (2 столові ложки). 

Спершу робимо опару. Для цього в теплій воді треба розмішати дріжджі, додати цукор і залишити на 15 хвилин, щоб дріжджі так би мовити увімкнули свої властивості. Потім опару перемішуємо з рештою інгредієнтів, замішуючи тісто. Формуємо кульку. Залишаємо її на 50 хвилин.

Як випікати хліб

Форму треба змастити олією. Клопотенко використовує для цього глиняний горщик. Тісто перекладаємо туди й випікаємо при 200 градусах 1 годину. Коли хліб буде готовий, з нього треба зрізати верхівку, витягнути м’яку частину і покласти туди борщ. Можна додати сметану за смаком. 

Борщ у хлібі незвичний, але дуже смачний. Та ще й тарілку мити не треба. Відриваєш скоринку, набираєш ложку борщу, і, за словами Євгена, на душі відразу стає добре. 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що Євген Клопотенко з командою створив оновлене меню для шкіл. Туди увійшло аж 160 страв. 

Також портал MY.UA писав, що перша леді Олена Зеленська та Євген Клопотенко знялися разом у ранковому шоу.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом