Які країни стануть доступними для українських туристів цього літа
Які країни стануть доступними для українських туристів цього літа

Які країни стануть доступними для українських туристів цього літа

Цього літа українці матимуть більш комфортні умови для подорожей та відпочинку на курортах, ніж минулоріч. Всесвітня пандемія внесла свої корективи у подорожі, але мандрувати все одно поки можливо. Для українців відкриються нові країни для в'їзду.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Для українців уже доступні кілька країн для подорожей, зокрема свої кордони (звичайно, з дотриманням усіх вимог) відкрили для українських туристів Болгарія, Греція, Хорватія, Кіпр. За словами очільника МЗС, скоро до цього списку додадуться й інші країни. Над цим активно працюють в міністерстві.

Які країни відкриють кордони та за яких умов

Одна з головних умов — це впровадження в Україні паспортів вакцинації. Після їх впровадження буде простіше подорожувати. Те, що під час перельотів вимагають ПЛР-тест, за словами Кулеби, не треба драматизувати. Він вважає, що цей аспект абсолютно не блокує подорожі, оскільки раніше в туристів також могли вимагати певні документи: чи то квитки назад, чи то підтвердження, що у вас заброньовано готель. 

У міністерстві зараз працюють над тим, щоб зробити подорожі для українців більш комфортними в період пандемії. Хочуть зменшити кількість вимог. 

Основні курорти відкриють для українців цього літа

Таке переконання висловив Дмитро Кулеба. Міністр говорив із представниками Албанії. Обговорили умови, які мають створити для українських туристів. Крім цього, як говорить Кулеба, зараз у міністерстві працюють над тим, щою українцям стала доступна Іспанія.

Найбільш доступна й відкрита країна

Кулеба підкреслив, що цього літа найпростіше відпочити в Туреччині. Ця країна, за його словами, найбільш відкрита для українськиї туристів. Крім цього, очільник МЗС Туреччини пообіцяв, що українці матимуть цього літа максимально комфортні умови під час пандемії, щоб відпочити на турецьких курортах. 

Нагадаємо, що діють нові правила в’їзду до Туреччини в умовах пандемії. Треба мати при собі один із чотирьох документів: документ про повну вакцинацію, негативний ПЛР-тест, експрес-тест на антиген чи документ, який підтвердить, що за останні пів року ви вже хворіли на ковід.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, які документи знадобляться для в'їзду в Болгарію. 

Також портал MY.UA писав, що в Туреччині пом'якшили карантин.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом