6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Секрети літнього харчування: які продукти краще виключити з раціону в спеку
Секрети літнього харчування: які продукти краще виключити з раціону в спеку

Секрети літнього харчування: які продукти краще виключити з раціону в спеку

Влітку раціон харчування потребує певних змін. Деяк продукти навіть можуть принести шкоду організму у спеку. У статті розповімо, як правильно скорегувати свій раціон та які продукти харчування краще на деякий час виключити з нього.

Секретами літнього харчування поділилася відома нутриціологиня Софія Рожко, передає  OBOZREVATEL.

Коли влітку стовпчик термометра піднімається до високих позначок, організм починає витрачати багато та сил та енергії на охолодження. Тому його не треба перевантажувати ще й їжею в цей період. Харчування має бути легким, краще їсти частіше, але маленькими порціями.

Що варто їсти влітку, а що ні

Нутриціологиня Софія Рожко радить у спеку попвнити свій раціон продуктами, багатими на антиоксиданти. Літо — сезон свіжих овочів та фруктів. Тому варто їсти їх більше, а також додати до раціону багато зелені. Крім того, варто звернути увагу на темні ягоди, наприклад, лохину. Їх можна їсти просто так, використовувати як перекус між прийомами їжі, додавати в йогурти, робити корисні смузі.

Сезонні фрукти

Однак навіть у фруктах та овочах є свої небезпеки. Так, пані Софія не рекомендує купувати їх на вулиці, особливо якщо їх продають на розкладках біля доріг чи трас. 

Якщо ж говорити про те, чого не варто їсти багато влітку, то це, перш за все, солодощі та солодків напої. Це стосується навіть холодних соків, квасу, айс-кави, в яку також часто додають підсолоджувач.

Дуже обережними влітку треба бути з рибою та сирами. Якщо вам захотілося посмакувати тартар чи суші, краще йдіть у заклад, якому довіряєте на всі 100 %, бо не всі ресторани суворо дотримуються влітку температурного режиму для цих продуктів. Небезпечними влітку також є кисломолочні продукти.

Фрукти і овочі на ринку

Харчування на морі 

Загалом тут поради ті самі. Однак є окрема тема: продукти, якими торгують просто на узбережжі на пляжах — усі ці рапани, мідії, креветки — вони можуть бути далеко не першої свіжості. Але туристи в погоні за екзотикою купують їх, не задумуючись. А потім відпочинок може бути трохи зіпсований.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA  повідомляв, що в Україні представили оновлене шкільне меню Євгена Клопотенка.

Також портал MY.UA писав, що Михайло Поплавський поділився рецептом свого фірмового сніданку.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны