20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Які шпалери обрати на кухню: топ матеріалів та візерунків
Які шпалери обрати на кухню: топ матеріалів та візерунків

Які шпалери обрати на кухню: топ матеріалів та візерунків

Кухня — особливе місце в будь-якому домі. Не тільки тому, що там господині проводять багато часу, а й через те, що ця кімната вимагає особливого підходу в оформленні. Це стосується насамперед стін.

Порадами щодо оформлення стін на кухні поділилися в IVD.

На кухні умови не такі, як в інших кімнатах у будинку чи квартирі. Тут часто буває підвищена вологість, також часті коливання температур і можливі забруднення, які зі звичайних шпалер, наприклад, ви будете відтирати довго й нудно або й взагалі не відітрете. Тому спеціалісти радять звернути увагу на особливі матеріали для шпалер.

Стіну за плитою зазвищай у цілях безпеки обробляють плиткою. Однак на інших стінах можна використати і шпалери.

Шпалери на кухню радять обирати з особливих матеріалів

Які шпалери обрати для кухні

Найкращі варіанти для кухні — це вінілові або флізелінові шпалери, а також скловолокно. Розглянемо кожен із цих матеріалів. Перші два варіанти матеріалів схожі між собою. Флізелінові шпалери зазвичай служать трохи довше. Вони виготовляються з волокон целюлози, які спресовують. Вінілові шпалери, до речі, бувають на флізеліновій основі. Саме такі й краще обирати.

Щодо скловолокна, то його використовують на кухнях з подальшим фарбуванням. Саме скловолокно — це полотнище зі скляних ниток. Коли його покривають фарбою, а роботи це можна неодноразово, то таке покриття стає дуже надійним і погано піддається різним пошкодженням. Скловолокно не візьметься пліснявою, йому не страшна волога. Крім цього, воно має свої плюси в плані пожежної безпеки.

Шпалери на кухню краще брати вінілові чи флізелінові

Яке оформлення шпалер нині актуальне

Поговоримо про узори, які краще обирати на кухню. Хоча тут головний аспект — це особисті смаки. Наразі актуальні рослинні узори, геометрія, яка на якийсь час виходила з моди, але повернулася, етнічні мотиви. 

Не застаріла й вічна абстракція. Крім цього, зараз часто дизайнери обирають для кухонь шпалери, які імітують природні поверхні — дерево, бетон, камінь. Це виглядає ефектно й дорого. 

Щоб не прогадати, є надійний варіант на всі випадки — це однотонні шпалери. Крім цього, якщо ви ще й оберете якісь нейтральні відтінки, то така поверхня точно не вийде з моди. Також ви зможете потім підібрати відповідний декор, який виграшно виглядатиме на однотонних шпалерах.

Зараз актуальні різні узори шпалер

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, як прати білі речі і навіщо для цього потрібні сода і перекис.

Також портал MY.UA писав, топ-5 кращих маринадів для шашлику за версією відомого шеф-кухаря Лазерсона.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом