Експертка розповіла, які продукти не можна мити перед приготуванням
Експертка розповіла, які продукти не можна мити перед приготуванням

Експертка розповіла, які продукти не можна мити перед приготуванням

У магазині рука постійно тягнеться до вже митих продуктам, зокрема овочам, які до цього витягли з землі. Це здається дуже зручним, адже економить час перед приготуванням їжі. Однак є продукти, які ні в якому разі не можна мити перед приготуванням, щоб не нашкодити здоров'ю. Нутриціолог і дієтолог Анна Антонова розповіла які і чому.

Про це йдеться в матеріалі FoodOboz.

Миті овочі

Експертка не радить купувати вже миті овочі. Все через те, що в промислових умовах їх миють агресивними синтетичними розчинами, які добре очищають і допомагають овочам зберігати товарний вигляд, але можуть нашкодити здоров'ю людини.

Особливо дієтолог акцентувала увагу на овочах, в яких багато крохмалю – картопля, буряк, морква, ріпа, редис, топінамбур, батат, селера, цибуля і часник. Такі продукти вбирають все, немов губка.

Ці овочі потрібно мити, проте зробити це краще вже вдома.

Овочі краще мити вдома перед приготуванням

М'ясо

Покупне м'ясо птиці дієтолог не радить мити зовсім. Воно містить безліч шкідливих речовин.  Коли ви принесли курку додому, її слід відразу ж відварити без попереднього миття. Так ви уникнете поширення бактерій і неприємного запаху в кухні.

Теж саме стосується і іншого м'яса - свинини, яловичини, баранини і телятини. Однак такий продукт необхідно проварити більш ретельно - краще два рази. Температура термічної обробки м'яса не повинна бути нижче 140 градусів.

Яйце

Ще один продукт, який краще не мити після того, як принесли з магазину, - яйця. Коли ви миєте яйця, можете пошкодити їх верхніх захисний шар. Це дозволить шкідливим бактеріям потрапити всередину, а пізніше - і у ваш організм. Також підвищується ризик поширення шкідливих мікроорганізмів на раковині, посуді або інших продуктах.

Під час миття пошкоджується захисний шар яєць

Гриби

Гриби можуть увібрати в себе всі найшкідливіші речовини з проточної води, якою ви їх помиєте. Цей продукт перед приготуванням краще просто промокнути губкою, а брудні або пошкоджені ділянки потрібно просто зрізати.

Риба

Промивання риби перед приготуванням загрожує поширенням бактерій по кухні-раковині та інших поверхнях. Цей продукт, як і м'ясо, краще готувати відразу після покупки.

У свою чергу морепродукти - мідії, устриці або гребінці – необхідно ретельно промити від піску.

Нагадаємо, що дієтологи пояснили, кому не можна їсти сир.

Раніше повідомлялося, що їсти восени, щоб підняти собі настрій.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом