19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Лорак, Лобода, капець": українські телеканали зганьбилися в новорічну ніч
"Лорак, Лобода, капець": українські телеканали зганьбилися в новорічну ніч

"Лорак, Лобода, капець": українські телеканали зганьбилися в новорічну ніч

Керівниця проекту "Детектор медіа" і шеф-редакторка однойменного інтернет-видання Наталія Лигачова розкритикувала українські телеканали за те, що транслювалося у новорічну ніч. Журналістка закликала співвітчизників негайно вимкнути телевізор.

Про це пані Лигачова написала на своїй сторінці у Facebook.

Тільки російська мова

Медіаспеціалістка обурена тим, що усі найбільші українські телеканали у новорічну ніч транслювали концерти, де звучала переважно російська мова. Українську, державну, можна було почути лише зрідка "вкрапленнями".

"Суцільна російська мова у новорічному ефірі. І Лорак, Лобода. Капець. Українська мова вкрапленнями рідкісними. На всіх великих каналах. Тобто українців, про об'єднання яких розповідав у своїй промові президент Зеленський, судячи з наших новорічних шоу, об'єднує нерідна для країни мова?! Та дістали", - пише Наталія Лигачова.

Журналістка звернула увагу також на концерт "Вечірнього кварталу" – дітища чинного президента Володимира Зеленського. Там виступала Софія Ротару. Також російською.

Лободу назвали головною зіркою

Найбільшим шоком для Лигачової стали виступи Ані Лорак та Світлани Лободи, які транслювали на загальнонаціональних телеканалах:

"А на "Україні" головними двома зірками, що відкрили концерт після привітання Зеленського, оголошували Сердючку та... Лободу. Вимикаю усі, коротше, наші шоу", - йдеться в дописі журналістки.

У коментарях під публікацією українці підтримали незадоволення керівниці  "Детектор медіа" та звернули увагу на те, що більшість пісень, які виконували артисти у новорічну ніч - родом з СРСР, а на Інтері увесь концерт ведучі провели російською мовою.

Нагадаэмо, що секретар РНБО Данілов розповів про загрозу вторгнення Росії на Новий Рік.

Читайте також, як святкують Новий рік в інших країнах.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом