19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Кутя з рису: найсмачніший різдвяний рецепт
Кутя з рису: найсмачніший різдвяний рецепт

Кутя з рису: найсмачніший різдвяний рецепт

Кутя – головна страва, яку ставлять на святковий стіл на Святвечір та Різдво. Традиційно її готують з пшениці, однак зараз набуває популярності альтернативний варіант – кутя з рису. Дуже смакує рисова кутя з апельсиновим соком, перед якою не встоїть ніхто.

 Про це пише Today.

Пропонуємо вам простий і смачний рецепт різдвяної страви.

Кутя з рису

Для приготування смачної куті з рису візьміть наступні інгредієнти:

  • Рис – 1 склянка,
  • Апельсиновий сік – 2,5 склянки,
  • Курага – 100 грамів,
  • Ізюм без кісточки – 100 грамів,
  • Лісові горіхи або кеш’ю – 100 грамів,
  • Волоські горіхи або мигдаль – 100 грамів,
  • Мед – 1,5 столові ложки,
  • Чорнослив – 3-4 шт.
Кутя з рису

Для початку промийте рис під проточною водою і пересипте в каструлю. Крупу залийте апельсиновим соком. Поставте її на вогонь і варіть на слабкому вогні до готовності. Не забувайте періодично помішувати рис в каструлі, щоб він не пригорів.

Паралельно розігрійте суху сковорідку і на середньому вогні підсмажте горіхи до золотистого кольору. Після цього ядра необхідно очистити від лушпиння і нарізати шматочками.

Кутя з рису

Сухофрукти (изюм, чорнослив і курагу) залийте окропом і залиште на 10 хвилин. Після цього злийте воду. Чорнослив і курагу наріжте шматочками.

Останній крок – покласти у миску готовий рис, горіхи і сухофрукти і перемішати. Заправте кашу медом.

Смачного!

Нагадаємо 12 пісних страв, які обов'язково готують на Святвечір.

Читайте також, що не можна робити у переддень Різдва.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом