Чому Зеленський закрив телеканал "НАШ"?
Чому Зеленський закрив телеканал "НАШ"?

Чому Зеленський закрив телеканал "НАШ"?

Президент України Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО про санкції проти телеканалу "НАШ" екс-нардепа Євгена Мураєва. Тепер цей мовник припинить трансляцію в Україні.

Про це сказано на офіційному сайті президента.

Хто підпадає під санкції

11 лютого відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, де було прийнято рішення накласти обмеження мовного та фінансового характеру на деякі компанії. Зокрема на телеканал "НАШ", власником якого є проросійський політик Євген Мураєв.

У список входять ТОВ "Наша Прага", ТОВ "Наш 24", ТОВ "Наш 365", а також компанія Demosena Investments Ltd., яка знаходиться на Кіпрі і є власницею цих телеканалів.

Олексій Данилов повідомив про рішення РНБО ввести санкції проти телеканалу "НАШ"

Згідно з документом "Застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" фінансові обмеження діятимуть 5 наступних років. Як уточнив Олексій Данилов, секретар РНБО, під час брифінгу, рішення ввести санкції були прийняті на підставі подання Служби безпеки України.

Що означають санкції для телеканалів

12 лютого на сайті президента Володимира Зеленського з'явився указ № 52/2022, який обмежує діяльність компаній на території України. Це означає, що всі перераховані вище телеканали більше не зможуть користуватися частотним ресурсом нашої країни, їх ліцензії анулюються, а активи блокуються.

Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо заборони на мовлення в Україні телеканалу "НАШ"

Зауважимо, що телеканал "НАШ" у 2018 році запустив колишній народний депутат Євген Мураєв. Його неодноразово звинувачували в проросійській спрямованості, та й сам канал потрапляв у скандали через подібну повістку. Мураєв уже відповів на санкції, обіцяючи провести безстрокові акції протесту.

Також під дію санкцій підпав російський ТОВ "Вітрина ТБ". Компанія зареєстрована в Москві, але поставляє послуги для просування перерахованих вище компаній під володінням Demosena Investments Ltd. в Україні.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Зеленський здав Харків місяць тому", - Порошенко ошелешив заявою перед судом.

Також ми писали, що екс-президент закликав атакувати Москву у разі нападу на Київ.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом