Президентські рейтинги: розрив між Зеленським та Порошенком продовжує скорочуватись
Президентські рейтинги: розрив між Зеленським та Порошенком продовжує скорочуватись

Президентські рейтинги: розрив між Зеленським та Порошенком продовжує скорочуватись

Лідерами президентських рейтингів як і раніще залишаються Володимир Зеленський та Петро Порошенко
фото: Слово і діло

За чинного президента наразі готові віддати свої голоси менш ніж 20% серед усіх учасників опитування

Якби вибори президента України відбувалися на початку лютого, найбільшу підтримку продовжує мати В. Зеленський. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 5-13 лютого 2022 року.

За чинного президента наразі готові віддати свої голоси 19,1% серед усіх респондентів і 25,1% серед тих, хто визначився з вибором. На другому місці – Петро Порошенко з показниками 16,6% серед усіх респондентів і 21,8% серед тих, хто визначився з вибором. Автори дослідження наголошують, що оскільки різниця в підтримці кандидатів перевищує похибку, формально В. Зеленський перебуває на першому місці, а Порошенко – на другому. До трійки лідерів також входить Юлія Тимошенко (відповідно, 8,9% і 11,8%)

Далі йдуть Юрій Бойко (6,3% і 8,3%), Дмитро Разумков (5,5% і 7,2%), Євген Мураєв (4,9% і 6,5%), Ігор Смешко (4,6% і 6,1%), Володимир Гройсман (3,6% і 4,8%), Олег Ляшко (3% і 3,9%). Інші кандидати мають нижчу підтримку.

Порівняно з груднем 2021 року лише у випадку Юрія Бойка простежується статистично значуще (понад похибку) зростання рейтингу.

Крім цього фахівці КМІС звертають увагу увагу на скорочення розриву між Зеленським і Порошенком – якщо в грудні різниця становилася 7,4% (серед тих, хто визначився з вибором), то зараз – 3,3%.

Врто нагадати, що за результатами незодвнього дослідження Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, наразі Зеленський випереджає Порошенка всього на 1%.

Також нагадаємо, що, на думку директора КМІС Володимира Паніотто,історія зі «справою Порошенка» тільки підвищила його рейтинги.

Источник материала
Поделиться сюжетом