Варто знати: правила перегляду складних новин
Варто знати: правила перегляду складних новин

Варто знати: правила перегляду складних новин

⁃ Новини переглядати потрібно. Бажано з різних джерел. Але важливо у цих новинах не потонути. Інформація може викликати сильний страх або навіть жах, гнів, розгубленість чи відразу.

⁃ Якщо є така можливість, то на початку дня зробіть всі важливі справи, які вимагають спокою і концентрації уваги, а лише потім переглядайте новини.

⁃ Робіть це ОДИН РАЗ на день. Наприклад, у другій половині дня. Якщо вас затягує, поставте собі таймер на 15-20 хвилин. Коли пролунає – виходьте звідти. Але для деяких новин і 15 секунд вистачає, щоб поранитися. Якщо відчуваєте, що вас затоплюють емоції, - виниряйте.

- Опирайтеся на ноги і дихайте увесь час контакту з інформацією. Перебувайте увагою у своєму тілі і у фізичній реальності.

⁃ Пам’ятайте! Якщо ви поповните армію поранених, божевільних і розщеплених, від цього нікому ліпше не буде.

⁃ Після перегляду/прочитання новин чітко заплануйте час для проживання емоцій: танці, крики, плач, прогулянка, розмови з близькими. Серйозно! Прямо цілу годину заплануйте.

⁃ Перевіряйте ще раз джерела інформації (необхідно мінімум три альтернативних) і вмикайте критичне мислення.

⁃ Перед тим як комусь щось новинне надіслати, запитайте у нього дозволу або хоча б попередьте. Діліться новинами з тими, хто здатний це витримати і хто підтримає.

⁃ У жодному разі не лягайте спати, не переробивши свої почуття. Інакше це все залишається у тілі і в довготривалій пам’яті. Ще раз: якщо ви поповните ряди «травматиків», нікому від цього ліпше не буде. Коли це все завершиться, необхідні будуть адекватні руки, душі та серця, щоб розбирати завали. І фізичні, і емоційні.

- Якщо ви звикли що-небудь увесь час дивитися чи слухати, знайдіть нейтральне джерело. Наприклад, заспокійливу аудіокнигу чи серіал.

⁃ Бережіть себе! Дуже важливо зберегти фізичне і психічне здоров’я!

Теги по теме
Новости Здоровье
Источник материала
Поделиться сюжетом