Подоляк про Арестовича: Його функція – показувати війну на межі, щоб не було деморалізації
Подоляк про Арестовича: Його функція – показувати війну на межі, щоб не було деморалізації

Подоляк про Арестовича: Його функція – показувати війну на межі, щоб не було деморалізації

Михайло Подоляк: Функція Арестовича абсолютно проста – він пояснює психологію війни.

Радник керівника ОП Михайло Подоляк в інтерв’ю «Бабелю» коментуючи роботу позаштатного радника Олексія Арестовича заявив, що якщо війну показувати брудною  такою, якою вона є насправді, це дуже швидко деморалізує суспільство.  

На запитання, яка нині функція в Арестовича, який на початку війни він давав хибну надію, що вона закінчиться за два-три тижні, Подоляк відповів: «Функція Арестовича абсолютно проста – він пояснює психологію війни. Розповідає про те, чому війна – це тяжкий процес, і водночас намагається дати надію, що ми з цим впораємося».

За словами Подоляка, це невдячна робота, адже «потрібно підбирати правильну тональність та інколи доводиться грати в певного роду викривлення».

«Якщо війну показувати брудною – такою, якою вона є насправді, це дуже швидко деморалізує суспільство, а деморалізоване суспільство починає набагато інертніше опиратися. Ми не можемо собі цього дозволити. На мій погляд, функція Олексія полягає саме в тому, щоб цю війну показувати на межі, щоб не було деморалізації», – каже Подоляк.

Читайте також: 

  • Корнієнко пропонує розділяти заяви Арестовича на офіційні та особисті
  • ОП вважає заяви Арестовича корисними, бо вони «провокують дискусії» – ЗМІ

Нагадаємо, що з 1999-го по 2005 рік Олексій Арестович працював у Головному управлінні розвідки, яке тоді очолював нинішній голова партії «Сила і Честь» Ігор Смешко. Після цього вивчав психологію й теологію, працював актором театру й кіно. Має звання майора запасу.

Після 2014 року Арестович став коментувати в українських ЗМІ військові теми, зокрема війну на Донбасі, а також писати про них на своїй сторінці у Facebook та в медіа. Паралельно він проводив семінари із психології.

У 2017 році Арестович зробив допис у соцмережі, в якому зізнався, що «багато брехав із 2014 року» та займався «пропагандистською роботою».

З 2020 року був позаштатним радником голови Офісу президента та спікером делегації України в тристоронній контактній групі щодо Донбасу. 17 січня 2022 року Арестович повідомив, що звільнився «через особисті причини».

Пізніше Арестович уточнив, що вирішив звільнитися після «шоу в Жулянах», коли до України повернувся п'ятий президент Петро Порошенко.

З 24 лютого фактично є воєнним спікером Офісу президента.

Фото: пресслужба президента України

Теги по теме
российская агрессия Офис Президента
Источник материала
Поделиться сюжетом