19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Новий 2023 рік: що покажуть українські телеканали
Новий 2023 рік: що покажуть українські телеканали

Новий 2023 рік: що покажуть українські телеканали

Що подивитись 31 грудня і 1 січня на каналах медіагруп «1+1», StarLight Media, «Інтер», Суспільного та українського іномовлення.

Велика війна змінила українське телебачення до невпізнаваності. Зараз важко повірити, що рік тому — на новий 2022-й — в ефірі українських телеканалів лунали російськомовні жарти й пісні, на які Національна рада з питань телебачення і радіомовлення реагувала обуренням. Після десяти місяців повномасштабної російської агресії питання, чи запрошувати в ефір російських зірок і чи співати «песни о главном», уже не стоїть. Телеканали радше розмірковують, наскільки доречними під час війни є традиційні розважальні формати — мюзикли, гумористичні й музичні концерти тощо. А в тому, що розважальні ефіри будуть пронизані патріотичним і проукраїнським духом, немає сумніву.

«Детектор медіа» запитав комерційні, суспільні й державні телеканали, що вони показуватимуть на Новий рік 2023 рік.

«1+1 media». Генпродюсер медіагрупи Максим Кривицький каже, що під час війни «важливо забезпечувати глядачів не лише потужним інформаційним мовленням, а й надавати доступ до актуального художнього й розважального контенту, який допомагатиме знаходити натхнення і сили для боротьби».

Канал — флагман медіагрупи виробляє і транслює спільний телемарафон «Єдині новини», і саме «Плюсам» випало чергувати в національному ефірі з шостої вечора 31 грудня до шостої ранку першого січня. Редакція готує новорічний ефір зі студії «ТСН» з гостями та виїзної на Софійській площі в Києві. В ефірі працюватимуть Алла Мазур, Наталя Мосейчук, Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька, Святослав Гринчук і Наталія Островська. Розважальну ж складову бере на себе новостворений канал-дублер «1+1 Україна», який стартував 25 грудня і вже показав разом із ТЕТом «Вечірній квартал», а 26 грудня — музично-благодійний вечір «Ти не один», вироблений командою Big Brave Events разом із фестивалем Atlas.

31 грудня «1+1 Україна» покаже святковий випуск «Сніданку з 1+1», який триватиме з 8:00 до 11:00. «Ефір буде присвячений зв’язку з рідними, глядачам покажуть історії пошуку близьких, об’єднання родин та подвигів українців. Також у випуску будуть музичні номери Віри Кекелії і групи Kozak System, а піаніст Євген Хмара супроводжуватиме весь ефір музично», — розповіли у пресслужбі. До «Сніданку» запросять Олексія Арестовича, Віталія Кіма і Юлію Тайру Паєвську. О 21:00 в ефір вийде прем’єра новорічного «Вечірнього кварталу» за участі артисток «Жіночого кварталу». Про різдвяний випуск «Вечірнього кварталу» «Детектор медіа» вже писав.

ТЕТ на свята показуватиме художні фільми й мультфільми, а також спеціально зняті ролики про чотири українські традиції — коляду, вертеп, День святого Миколая і Святвечір. «2+2» покаже власні програми, голлівудські фільми та серіали. «Плюсплюс» — три частини мультфільму «Історія іграшок» і нові серії мультсеріалу «Леді Баг і Супер-Кіт».

StarLightMedia. Виконавча директорка ICTV й новоствореного каналу-дублера ICTV2 Анастасія Штейнгауз сказала «Детектору медіа», що, на її думку, під час війни на свята доречним є продукт, який несе український культурний код. «У таких ефірах не має бути ворога і його наративів. Потрібен сторітелінг, який дає надію, радість, ще раз доводить, що добро завжди перемагає. Контент, який дає можливість відволіктись на дві хвилини через жарти», — пояснила вона. За словами Анастасії, обрати контент для святкового ефіру було нелегко, бо війна триває, «але місце для свята має бути все одно». ICTV транслюватиме спільний телемарафон, а ICTV2 — сімейний і розважальний контент (до речі, у слотах, де на довоєнному ICTV були новини, показуватимуть включення з «Єдиних новин»).

31 грудня ICTV2 показуватиме комедійний цикл «Поліцейська академія». О 23:45 покаже новорічне привітання Володимира Зеленського. Після опівночі в ефір вийде українська комедія «Дільничний із ДВРЗ. Операція Новий рік» із Вʼячеславом Довженком у головній ролі, а після нього — пригодницький комедійний фільм «Козаки. Абсолютно брехлива історія». Першого січня зранку на ICTV2 покажуть фільм «Нереальний КОПець», потім повторить «Дільничного з ДВРЗ», а у другій половині дня — чотири частини циклу «Парк Юрського періоду» Стівена Спілберга.

Новий канал 31 грудня і 1 січня крутитиме кіно й мультфільми для всієї родини: «Монстри на канікулах», дві частини «Крижаного серця», дві частини «Чаклунки», а в перші години нового року — «Красуню і чудовисько» з Еммою Вотсон. Першого січня о 19:00 покажуть «Піратів Карибського моря», а о 22:00 — фільм «Джон Картер. Між двох світів».

У новорічному ефірі телеканалу СТБ будуть голлівудські «Попелюшка», «Хроніки Нарнії» та «Брюс всемогутній» і сімейний ситком «Коли ми вдома. Разом до перемоги». Першого січня — всі серії фільму «Ми більше ніж я» і весь мінісеріал «Спіймати Кайдаша».

«Інтер». Канал-флагман транслює спільний телемарафон. Пресслужба медіагрупи поки що не відповіла на запитання «Детектора медіа» про принципи формування святкового ефіру інших каналів, тож переповімо те, що відомо з відкритих джерел. К1 31 грудня покаже мультфільм «Королівський коргі», фільми «Мій друг Дід Мороз», «Санта-здоровань», «Подорож Гектора в пошуках щастя»; першого січня в ефірі крім фільмів буде проєкт «Місця сили».

НТН показуватиме «Графа Монте-Кристо», «Високий блондин у чорному черевику», «Прибульців з Америки» та інші фільми. Новорічної ночі в ефірі каналу будуть музичні концерти, зокрема групи «ТіК» і «Брати Гадюкіни».

На «Пікселі», «Ентер-фільмі» і каналі «Мега» буде звичне для них програмування.

Іномовлення. У «Мультимедійній платформі іномовлення України» на запитання «Детектора медіа» відповіли, що ефір на Новий рік має бути «доречним нашій ситуації: теплим, затишним, спокійним, який би допоміг людям відволіктися, відпочити і зустріти Новий рік з вірою в Перемогу». Тут не готують «аж занадто специфічного програмування для Нового року чи Різдва, але не оминуть особливості цих днів».

31 грудня на каналі «Дом» буде спецефір «Ранку вдома», де у студії зберуться ведучі й гості — бойові медики, військові, волонтери, артисти. «Вибір гостей обумовлений тим, що канал орієнтований на поширення ідеї громадянського оптимізму, зміцнення громадянської впевненості та єдності з країною тих українців, які вимушено залишили батьківщину. Наша ведуча Ірина Хоменко готує авторський музичних подарунок, від Лілії Ребрик та Костянтина Октябрського також будуть подарунки», — розповіли нам у пресслужбі. Цього дня також вийде спецвипуск програми «#Муз_Оборона» з піснями, «народженими війною». 31 грудня і 1 січня в ефірі «Дома» буде новорічний спецвипуск «Тихого вечора з Оленою Кравець». Програма матиме більший хронометраж, більше музичних гостей і номерів. Опівночі покажуть звернення президента, а після «Тихого вечора» — спецвипуск «Живий концерт. Наші хіти»: добірка номерів із випусків «Живого концерту», які виходили на каналі «Дом» цього року. Показуватимуть також фільми: «Пригоди S Миколая», «Все, що я хочу на Різдво», «Мої думки тихі», «У пошуках Санти», «Кейт і Лео» та інші.

Російськомовний канал іномовлення «FreeДом» працюватиме у традиційному форматі інформаційного марафону. Будуть інформаційно-аналітичні підсумки року, програми про особливості святкування новорічних свят у Східній Європі та інші спецтеми. У новорічну ніч «FreeДом», як і «Дом», покаже спецвипуск «Живого концерту». Втім тут готові змінити сітку мовлення, якщо станеться щось екстраординарне.

Суспільне. Перший канал транслює спільний телемарафон.

Увечері 31 грудня «Суспільне. Культура» покаже кілька пісенних програм: «Боже, Україну збережи!», «Країна пісень», «Твоя музика» (Алла Кудлай, Ілларія, Павло Доскоч, Алла Попова, Андрій Заліско). Останній проєкт триватиме до четвертої ранку 1 січня, коли в ефір вийде концерт Анатолія Говорадла та гурту Svityaz Band. Вранці першого січня після хвилини мовчання за загиблими воїнами канал покаже літургію Православної церкви України і месу Римсько-католицької церкви України.

Далі в ефірі будуть концерти і документальні фільми, прем’єри яких Суспільне презентувало наприкінці 2022 року: «У пошуках Сковороди» і «Щедрик проти “русского мира”». Окрім цього вийде «Країна пісень», концерт «Новорічна пісенна садиба», документальна програма «Вертеп» і фільм «Северин Наливайко. Остання битва».

Головне фото: «1+1 media»

Теги по теме
Новый год
Источник материала
Поделиться сюжетом