Підсумки 06.03: Страта полоненого та бої за Бахмут
Підсумки 06.03: Страта полоненого та бої за Бахмут

Підсумки 06.03: Страта полоненого та бої за Бахмут

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Росіяни розстріляли беззбройного українського військовополоненого після його слів “Слава Україні”; У Бахмуті Донецької області тривають важкі та виснажливі бої. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Відео з розстрілом беззбройного українського воїна сколихнуло суспільство

Українське суспільство обурив відеозапис, на якому очевидно російські військові розстрілюють беззбройного українського військовополоненого після його слів “Слава Україні”.

Ця подія викликала значний резонанс. Відреагував і президент Володимир Зеленський. Він опублікував у соцмережах три фрази: “Герою слава! Героям слава! Слава Україні!”

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо відео. Генпрокурор зазначив, що закони стосуються навіть війни, тоді як російський режим систематично нехтує нормами міжнародного права. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець відправив відео страти українського полоненого росіянами міжнародним партнерам та омбудсменам із різних країн світу як підтвердження чергового військового злочину Росії.

На Ставці у Зеленського порушили питання оборони Бахмута

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, у рамках якого головним питанням стала ситуація у місті Бахмут у Донецькій області. Відомо, що військове командування висловилося за продовження оборонної операції та подальше посилення українських позицій у Бахмуті.

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський відвідав частини, що обороняють Бахмут та підступи до міста. Він зазначив, що бої за Бахмут на Донеччині досягли найвищого рівня напруги.

У Пентагоні оцінили можливе захоплення Бахмута росіянами

Якщо російським агресорам таки вдасться захопити Бахмут на Донеччині, це не означатиме, що Росія змінила хід війни. Про це сказав міністр оборони США Ллойд Остін. Глава Пентагону вважає, що Бахмут має більше символічне значення для України, аніж оперативне.

В ООН оновили дані про жертв війни в Україні

Жертвами повномасштабного вторгнення Росії в Україну стали 8173 мирні жителі країни, ще 13 620 отримали поранення. Причиною більшості зафіксованих випадків загибелі цивільного населення є застосування вибухової зброї із широкою зоною ураження та вибухонебезпечні предмети.

МВС України розробило алгоритм роботи на Донбасі та в Криму після їх повної деокупації

Як зазначили у МВС, під цим алгоритмом мається на увазі комплексна, важка та рутинна робота на багато років. Вона торкнеться і дошкільної освіти, і повернення програм підготовки у школах, роботи адміністрацій, роботи правоохоронного блоку, роботи з колаборантами.

Жителів Дніпропетровщини закликали здати одержану на початку війни зброю

Цивільні особи, які отримали зброю для захисту будинків та сімей на початку повномасштабного вторгнення РФ, мають повернути її владі у десятиденний термін, заявив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак. При цьому він зазначив, що влада має у своєму розпорядженні список прізвищ тих, хто зброю досі не повернув.

У Мінекономіки оцінили перспективу зростання української економіки

У 2023 році зростання української економіки становитиме не більше 1%. Про це сказав заступник міністра економіки Сергій Соболєв. За його словами, Мінекономіки переглянуло макропрогноз на поточний рік, який раніше передбачав зростання ВВП на 3,2%. При цьому Соболєв озвучив покращений прогноз щодо інфляції.

У свою чергу Міністерство фінансів готує зміни до державних витрат, закладених до бюджету. Їх доведеться переглянути через погіршений макропрогноз на 2023 рік.

У НАБУ з’явився новий директор

Кабінет Міністрів призначив нового директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ). Ним став Семен Кривоніс. Процес передував прозорий конкурс, за підсумками якого комісія, яка, зокрема, складалася і з міжнародних партнерів, визначила трьох кандидатів на посаду директора НАБУ. Наразі Україна виконала всі сім рекомендацій Євросоюзу, які були визначені під час набуття статусу кандидата.

Новопризначений директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Семен Кривоніс заявив, що докладе всіх зусиль для збереження незалежності та розвитку відомства.

Українським музеям віддадуть цінності із резиденції Януковича

Культурні цінності з резиденцій колишнього президента Віктора Януковича Межигір’я та Сухолуччя будуть передані музеям. Це 537 предметів. Значна їх частина становить високу культурну та мистецьку цінність. Предмети передадуть профільним музеям, зокрема тим, що зазнали руйнувань внаслідок російської агресії та тим, що були пограбовані росіянами.

Transparency International у РФ стала “небажаною організацією”

Генпрокуратура Росії оголосила міжнародну організацію боротьби з корупцією Transparency International “небажаною організацією”. У Генпрокуратурі РФ стверджують, що діяльність організації “явно виходить за межі декларованих цілей та завдань”, вона нібито “втручається у внутрішні справи РФ, що становить загрозу основ конституційного ладу та безпеки РФ”.

Шоу Victoria`s Secret з “ангелам” – моделями повертається

Бренд Victoria’s Secret у 2023 році відновить свої знамениті шоу. Фінансовий директор компанії Тімоті Джонсон оголосив, що Victoria’s Secret проведе шоу у 2023 році. Проте точна дата наразі невідома. Один виступ “ангелів”, на якому зазвичай виступає якась знаменитість, коштує 12 мільйонів доларів.



Джерело

Теги по теме
Россия Владимир Зеленский Оружие Донецкая область ООН Жертвы Днепропетровская область Пентагон Виктор Янукович Минэкономики
Источник материала
Поделиться сюжетом