Як виглядали українські актори на початку кар'єри та зараз: деяких не впізнати
Як виглядали українські актори на початку кар'єри та зараз: деяких не впізнати

Як виглядали українські актори на початку кар'єри та зараз: деяких не впізнати

Деяких з них навіть важко впізнати. У матеріалі 24 Каналу дізнайтеся більше про перші ролі відомих українських акторів та як вони тоді виглядали.

Як виглядали українські актори на початку кар'єри та зараз

Ада Роговцева

Ада Роговцева за час своєї кар'єри увійшла до переліку найвідоміших жінок давньої і сучасної України та отримала звання Героя України. Вона не лише чудова акторка, а й прекрасна жінка, людина з чіткою громадянською позицією.

Дебют Ади Миколаївни на театральній сцені відбувся у 1959 році. Тоді вона зіграла головну роль у виставі "Юність Полі Вихрової". На той час майбутній зірці було 22 роки. За час роботи в театрі акторка встигла зіграти у понад 50 виставах.

Першу роль у кіно отримала у 18 років. Тоді вона постала у фільмі "Приборкання вогню", де зіграла Наталію Башкирцеву. Популярність їй принесла стрічка "Вічний поклик". Зокрема, серед найпопулярніших сучасних стрічок є такі: "Обручка з рубіном", "11 дітей з Моршина", "Спитайте в осені", "Я кохаю свого чоловіка". Востаннє акторка з'явилася у таких проєктах: "Де гроші", "Мама. Продовження".

Ірма Вітовська

Ірма Вітовська починала свою кар'єру акторки в Молодому театрі у Києві ще у 1998 році. Для широкої авдиторії акторка стала відомою завдяки телевізійному шоу "Леся + Рома" ще на початку 2000-х років. Два роки поспіль перемагала в номінації за Найкращу жіночу роль премії "Золота дзиґа" у 2019 році за українсько-американський фільм "Брама" та у 2020 році за фільм Антоніо Лукіча "Мої думки тихі". Також за роль матері-заробітчанки у фільмі Лукіча Ірма отримала премію "Золотий Дюк" у 2019 році на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Нещодавні роботи Ірми Вітовської:

  • "Молода";
  • "Королі репу";
  • "Між нами";
  • "Коза Ностра. Мама їде";
  • "Смак свободи".

Ольга Сумська

Ольга Сумська – одна з найулюбленіших акторок, яка стала справжнім символом української краси. Зірка здобула особливу популярність завдяки своїй неперевершеній ролі Роксолани – жінки, що ввійшла до історії як впливова і впевнена в собі дружина Султана Сулеймана Великого. Втім, перша роль Сумської в кіно — "Вечори на хуторі поблизу Диканьки" (1983 рік). Крім цього, вона знялася ще у таких картинах:

  • "Голос трави";
  • "Пастка";
  • "Записки кирпатого Мефістофеля";
  • "Кілька любовних історій";
  • "Останній москаль";
  • "Тигролови";
  • "Кріпосна";
  • "Я, ти, він, вона" та інших.

Богдан Бенюк

Богдан Бенюк розпочав акторську кар'єру у відомого режисера та актора Леоніда Бикова "Ати-бати, йшли солдати". Останні ролі Богдана Бенюка в кіно:

  • "Іван Сила";
  • "Тарас. Повернення";
  • "Мати Апостолів";
  • "Небо-парасолька".

З лютого 2018 року професор Богдан Бенюк очолює кафедру акторського мистецтва та режисури драми в Київському національному університеті імені Карпенка-Карого. А з листопада 2022 року очолює київський Театр на Подолі, який був створений у 1987 році на чолі з Віталієм Малаховим.

Олексій Вертинський

Дебют Олексія Вертинського в кінематографі відбувся 1980 року у фільмі Олександра Карпова "Весільна ніч". Він зіграв у стрічках "Схід-Захід", "Божевільний день або Одруження Фігаро", "12 стільців", "Ржевський проти Наполеона", а 2015 року отримав звання народного артиста України.

Рік тому актор переніс термінову операцію на серці.

Станіслав Боклан

Дебют Боклана на широких екранах відбувся у 1992 році з телесеріалу "Тарас Шевченко.Заповіт". Кар'єру актора розпочав з Молодого театру у Києві, де працював та надихав з 1994 до 2020 року. Яскравим проривом як в українському кіно, так й у фільмографії Боклана стала зворушлива історична драма "Поводир" 2014 року за участі Джамали. Актор виконав головну роль слабозорого музики Івана Кочерги, за яку того ж року отримав премію "Золотий Дюк" на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Більш драматичні ролі актора можна переглянути у телесеріалах "Століття Якова" та "Кріпосна". У 2017 році Боклан взяв участь у кримінальному трилері "Межа", де виконав роль українського мафіозі Крулла. Останні роботи актора включають: "Гуллівер повертається", "Папік", "Рідня", "Кровна помста" тощо.

Ахтем Сеітаблаєв

Ахтем Сеітаблаєв дебютував у кіно у 2003 році, коли зіграв роль середнього брата Умая в українській драматичній стрічці Олеся Саніна "Мамай". Далі були епізодичні ролі у серіалах "Повернення Мухтара-2", фільм "Золоті хлопці", "Навіжена" і в українському художньому фільмі Миколи Мащенка "Богдан-Зиновій Хмельницький".

Втім, широкої популярності український актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв набув з 2013 року. Саме тоді вийшла у світ історична військова драма "Хайтарма", яка розповідає про депортацію кримських татар з Криму, де він виступив в ролі головного героя – військового льотчика Амет-Хана Султана.

Наступним успішним проєктом актора стала прем'єра фільму Нарімана Алієва "Додому". У 2021 році Ахтем Сеітаблаєв зіграв роль в артхаузному чорно-білому фільмі "Ми є Ми поруч", який розповідає драматичну історію втрати та кохання.

Цього року на широкі екрани вийшла воєнна драма "Мирний-21" про луганських прикордонників, які дали бій окупантам, попри перевагу ворога в силі та техніці, у 2014 році.

Источник материала
Поделиться сюжетом