20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У ДБР ойіційно повідомили, що Рабіновичу обрали запобіжний захід
У ДБР ойіційно повідомили, що Рабіновичу обрали запобіжний захід

У ДБР ойіційно повідомили, що Рабіновичу обрали запобіжний захід

У ДБР ойіційно повідомили, що Рабіновичу обрали запобіжний захід

Щоправда, поки заочно.

У ДБР офіційно повідомили, що Печерський суд Києва заочно обрав запобіжний захід колишньому народному депутату від ОПЗЖ Вадиму Рабіновичу, про що ZN.UA писало ще напередодні. Рабіновича, якого підозрюють у державній зраді, вирішили відправити під арешт.

«1 серпня Печерський суд Києва задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань та обрав колишньому народному депутату від фракції ОПЗЖ Вадиму Рабіновичу запобіжний захід у вигляду тримання під вартою», – йдеться у повідомленні.

Рабіновичу 26 липня повідомили про підозру у державній зраді. При чому повідомляти про це довелося за допомогою скерування в Ізраїль відповідного запиту про міжнародну правову допомогу.

За даними правоохоронців, Рабінович розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн ЄС антиукраїнську пропагандистську інформацію. Зокрема, у своїх виступах та інтерв’ю колишній депутат ВР робив маніпулятивні заяви, що шкодили суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України. 

«Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву російської федерації досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України», – додали в ДБР.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, за даними джерел ZN.UA президент України Володимир Зеленський ще наприкінці липня минулого року підписав таємний указ про позбавлення громадянства депутатів Ігоря Васильковського («Слуга народу»), Вадима Рабіновича (ОПЗЖ), а також Геннадія Корбана та олігарха Ігоря Коломойського.

Источник материала
Поделиться сюжетом