19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Попереджали чи лякали? Українці гаряче сперечаються через відсутність блекаутів взимку
Попереджали чи лякали? Українці гаряче сперечаються через відсутність блекаутів взимку

Попереджали чи лякали? Українці гаряче сперечаються через відсутність блекаутів взимку

У перший день весни користувачі соцмереж вирішили з’ясувати, чи правильно було готувати народ до найгіршого

Закінчилась друга зима повномасштабної війни з Росією, яка пройшла без масштабних блекаутів та вимкнень світла по графіку. Проте деякі користувачі соцмереж порушили питання стосовно того, чи потрібно було лякати українців, бо це ж деморалізує народ, а цього під час бойових дій не можна допускати.

Журналістка та письменниця Наталiя Бушковська у своєму акаунті в Facebook опублікувала допис на цю тему, в якому зазначила, що моральний стан у тилу вкрай важливий. Вона звинуватила тих, хто розганяв наративи про важку зиму, у тому, що їх насправді цікавлять не люди, а хайп.

"Що ж ви такі тугі, що ніяк не зрозумієте, що моральний стан людей в час геноцидної війни не менш важливий, ніж дрони. Дрони можна склепати на кухні, купити, конфіскувати навіть. А от втоптаних в землю людей витягти звідти дуже складно. Але ви продовжуєте це робити. Бо вас насправді цікавлять не люди, а хайп", ― написала Бушковська.

Дехто погодився з думкою журналістки. Проте деякі користувачі зазначили, що підготовка до зими зайвою не була, та й до того ж є декілька причин, чому не було масштабних блекаутів.

Іншої думки морпіх Іван Костенко. Він нагадав у соцмережах, що не всі пережили цю зиму та що це не остання воєнна зима.

Більшість користувачів дякують за весну захисникам України. Серед них і письменниця Оксана Зененко. Вона у Facebook подякувала ЗСУ за те, що у нас настав березень, а не "март".

Нагадаємо, що минулого року влада попереджала українців, що зима 2023/24 буде такою ж важкою, як і попередня. В Міненерго радили закупити генератори та павербанки. Експерти до останнього не виключали, що можуть бути застосовані графіки відключення світла.

Раніше "Телеграф" писав, що екснардеп Віталій Чепінога проанализував ситуацію в Україні. Він вважає, що ця весна буде особливо важливою для нас.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны