Топ-8 українських співаків, хіти яких виконує вся країна
Топ-8 українських співаків, хіти яких виконує вся країна

Топ-8 українських співаків, хіти яких виконує вся країна

Ці артисти - досвідчені акули шоубізнесу, які довго йшли до співочого Олімпу. Вони мають багато слухачів і вражають публіку потужними треками. Видання Viva! зібрало добірку талановитих співаків, яких ви добре знаєте.

Артем Пивоваров

Хлопець дуже довго йшов до омріяної слави й багато для цього працював. Попри те, що артист не здобув музичну освіту, він має талант до створення й виконання зворушливих композицій. Почав карʼєру з харківського гурту Dance Party.Dance! Dance!, з яким встиг записати альбом «Бог зробив би голосніше». Згодом після цього почав сольну карʼєру.

Артем активно записував альбоми та гастролював Україною та країнами пострадянського простору. Згодом почав працювати з популярними співаками як саунд-продюсер. Першими популярними треками Пивоварова стали «Моя ніч», «Кисень», «2000», «Дежавю», «Рандеву».

Відтак, артист став виступати на великих майданчиках різних фестивалів, концертів і вручення премій - Atlas Weekend, «Чорноморських іграх», M1 Music Awards.

Доленосним для співака став альбом «Твої вірші, мої ноти», який зробив його одним із найпопулярніших артистів в Україні. Люди почули сучасне звучання віршів легендарних поетів, зокрема «Думи», «Там у тополі», «Ой, на горі», «Очі», «О, панно, Інно». Також Пивоваров став першим українським артистом, якому вдалось 3 дні поспіль збирати повний «Палац спорту».

Дмитро Монатік

Харизматичний та енергійний Монатік розпочав свій шлях ще в 2000-х. Хоча хлопцеві тоді не вдалось потрапити в популярний проєкт «Фабрика зірок», його помітила співачка Наталя Могилевська й запросила до себе в балет. Потім 2 роки танцював у балеті D'arts.

Поштовхом до розвитку карʼєри стала участь хлопця в проєктах «Танцюють всі» та «X-фактор». У першому - далеко не пройшов, а от в другому - потрапив до прямих ефірів. Це дало Дмитру широку впізнаваність.

Так, однією з перших помітних пісень стала «ТайУлетаю». Водночас він зʼявлявся у кліпах популярних артистів, писав їм пісні та робив постановки. Хлопець пробував себе у різних амплуа й сміливо рухався до цілей.

В один момент Дмитро вирішив поєднати танці й співи і в нього це вийшло дуже вдало. Першими успішними треками стали «Мокра», «Кружить», «Вихідний», які запалили публіку танцювальними мотивами.

З розвитком карʼєри Монатік дав масштабне шоу Vitamin D у «Палаці спорту», яке відзначили преміями YUNA та «Телетріумф». А невдовзі й зібрав «Олімпійський», ставши першим сольним артистом в Україні, який підкорив цей майданчик.

Після початку повномасштабної війни Росії проти України переклав на українську такі хіти, як «Кожний раз», «Сильно», «Те, від чого без тями», «Кружить». Також створив нові треки «Про чарівну», «Дивна ніч», «А що».

Святослав Вакарчук

«Океан Ельзи», лідером якого є Вакарчук - це той гурт, який зробив величезний внесок в розвиток української музики. Артисти завжди виконували пісні рідною мовою, популяризуючи її у всьому світі. Саме любов до українського та потужні треки допомогли музикантам стати знаменитими як в нашій країні, так в далеко поза її межами.

Так, колектив заснували у Львові в 1994 році, а першою композицією стала «Там, де нас нема». За час існування гурту кілька разів змінювався його склад, але Святослав завжди був його незмінним вокалістом і також автором пісень. Кожен трек гурту ставав хітом, зокрема «Без бою», «Квітка», «Той день», «На небі», «Я так хочу», «Все буде добре».

Зараз «Океан Ельзи» налічує вже 9 альбомів, до яких входить понад 30 треків. Їхні пісні часто лідирують у хіт-парадах, отримуючи престижні музичні премії як «Найкращий рок-гурт» та народну любов. Саме цим артистам вдалося зібрати наймасовіший концерт в історії України на стадіоні «Олімпійський». Так, послухати пісні колективу прийшло майже 100 тисяч глядачів.

Крайні композиції «Океану Ельзи», які викликали захоплення в аудиторії - «Місто Марії», «Весна», «Відповідь».

Сергій Танчинець

Співак разом із гуртом «Без Обмежень», в якому є лідером, пройшли чимало випробувань до великої слави. Це і відмови в ротації на радіо, і безгрошівʼя, і відсутність продюсера, і роки довгої праці та чимало експериментів. Музиканти продуктивно працювали над репертуаром, брали участь у фестивалях, а також з 2014 року їздили виступати для військових на Донбас.

Урешті знаковим для них став 2016 рік, коли колектив взяв участь у «X-факторі», де запалив публіку. Тоді музиканти виступили з авторським треком «Без неї ніяк» і згодом опинилися в прямих ефірах.

Після проєкту «Без Обмежень» не уповільнювали темпи й створили ще кілька хітів, котрі вивели їх на новий рівень - «Тону», «Листопад», «Хочеш», «Буду з тобою».

Згодом гурт зібрав повні зали «Палацу спорту» та «Олімпійського». В останні роки «Без Обмежень» зворушив слухачів проникливими композиціями «Дим», «Вільні люди», «Героям».

Андрій Данилко

Цей артист давно став легендою української естради, підкоривши публіку народним образом Вєрки Сердючки. Зараз без Андрія важко уявити будь-який масштабний концерт чи фестиваль, адже він створює настрій аудиторії вмить.

А все почалось з полтавського конкурсу «Гумориня», де Данилко презентував 2 сценки - «Їдальня» і «Провідниця». Він постав у образі веселої пишногрудної жіночки, яка вміє вдало жартувати й розповідати кумедні історії. І в цьому амплуа Андрій настільки сподобався людям, що він вирішив надалі так виступати.

Так, наприкінці 90-х на українському телебаченні стартує «СВ-шоу», де Данилко виступає жартівливою провідницею. Ця програма стала дуже успішною, оскільки йому вдавалось вдало імпровізувати та вести діалоги з різними знаменитостями. 

Паралельно артист починає випускати перші пісні, як-от «Пиріжок», «Я не зрозуміла», «Я потрапила на любов», «Тралі-валі». Пісні Сердючки стають мегапопулярними по всьому пострадянському просторі, супроводжуючи весілля, корпоративи, дні народження та інші свята.

А в 2007 році Данилко в образі Вєрки Сердючки поїхав представляти Україну на Євробаченні. Співак посів там друге місце, вразивши своєю нестандартністю та ефектним виступом всю Європу з треком Dancing Lasha Tumbai. Це зробило Сердючку одним із провідних артистів в нашій країні, і Андрій почав збирати стадіони.

Зокрема, на його виступ на на Atlas Weekend у 2017 році прийшло понад 100 тисяч глядачів. Неодноразово вигравав престижні музичні премії YUNA, M1 Music Awards, «Музична платформа». Став народним артистом України. Зараз Данилко продовжує активно виступати як на батьківщині, так і в США та Європі.

Макс Барських

Стартом Барських у музичній кар’єрі стала участь у популярному шоу «Фабрика зірок». Він заполонив серця українців ефектною зовнішністю, привабливим тембром і потужною енергетикою. Вже через 2 роки співак випустив дебютний альбом «1: Max Barskih», куди увійшли такі композиції, як «Порожньо», «Аномалія», «Сама», «Агонія». За короткий термін став найкращим українським артистом, на думку MTV Europe Music Awards.

Невдовзі випустив кліп на композицію «Втрачаю тебе», який став першим у форматі 3D в пострадянському сегменті. Режисером відеороботи був Алан Бадоєв, і їхня робота виявилась настільки продуктивною, що почали співпрацювати на постійній основі. У цей період виходили треки, які зробили Макса топовим співаком: «Хочу танцювати», «Подруга-ніч», «Небо», «Тумани».

Вигравав різні музичні номінації за найкращі пісні, кліпи та загалом як артист. Від початку повномасштабного вторгнення почав створювати треки українською, зокрема «Зорепад», «Не плач», «Буде весна», «Чекай мене».

Віталій Козловський

Співак перебуває на сцені вже багато років, а починав з народного шоу «Караоке на майдані», в якому виграв з композицією «Вона». Так, переможці цієї програми потрапляли до прямих ефірів проєкту «Шанс». Там артисту також вдалося перемогти з піснею «Шекспір». Це стало для співака трампліном на велику сцену.

Тоді першими популярними треками Козловського стали «Холодна ніч», «Пінаколада», «Ти хотіла», «Знаєш», «Небо плаче».

З новим витком у творчості зʼявилися пісні «Витрачаю», «Будь сильнішою», «Правила», «Відпускаю на». Віталій брав участь у різних музичних фестивалях, наприклад, «Чорноморських іграх, «Таврійських іграх», «VIVA! Найкрасивіші». В 2015 році дав великий концерт в палаці «Україна» під назвою «220».

В арсеналі співака налічується понад 50 різних нагород, як-от «Шлягер року», «Пісня року», Ukrainian Music Awards. Крайніми успішними хітами Козловського є «Мала, танцюй», «Мовою серця», «Інша весна».

Михайло Хома

Хома певний час співав у гурті «Друзі», з яким вони виступати по весіллях, корпоративах, інших заходах. А згодом Михайло разом з Андрієм Кузьменком, його товаришем Олегом Турком придумали комічний образ «Дзідзя». Хома надихнувся своїм дідусем-поляком, якого так називали і вирішив продовжити кар'єру в такому амплуа.

Кузьменко запропонував Михайлу зробити кавер на його пісню «Старі фотографії» і йому вдалося втілити це по-своєму, в комедійному форматі. Крім нього, до колективу входили ще два артисти - Лесик і Юлік. Особливістю «Дзідзя» стало те, що він говорив голосом старого діда, використовуючи надсянський діалект.

Таким чином, хлопці дебютували з треком «Ялта», який написав їм Кузьма. Персонаж став відкриттям українського шоубізнесу, адже раніше ніхто не створював щось подібне. «Дзідзьо» доволі швидко набирав фанбазу, випускаючи пісні «Сама-сама», «ХА-ХА-ХА».

А невдовзі артисти дали великий концерт на стадіоні «Арена Львів», на який прийшли понад 25 тисяч людей. Згодом вони ще неодноразово виступали на цьому майданчику, збираючи тисячі фанів. Протягом існування склад гурту кілька разів змінювався, але Хома був його постійним лідером. Яскравими хітами, в яких максимально можна відчути колорит колективу, це «Мені повезло», «Я і Сара», «Я їду до мами», «Вихідний», «Павук».

Дозволило по-іншому подивитися на Хому як на співака його виконання гімну України на футбольному матчі. Людей вразив потужний голос виконавця, який він раніше не демонстрував.

Від початку великої війни Михайло відійшов від образу «Дзідзя» і в 2024 заявив, що навряд чи до нього повернеться. Зараз артист виконує пісні, де наповну показує свої вокальні дані, чим радує прихильників.

Фото: соцмережі співаків, X-фактор, Анастасія Мантач, «1+1», «Новий канал», OBOZ.UA, Tochka.net, MEISON Entertainment LLC

Источник материала
loader
loader