Топ-9 українських співаків, які творять сучасну музику
Топ-9 українських співаків, які творять сучасну музику

Топ-9 українських співаків, які творять сучасну музику

Молоді українські артисти пробиваються в лідери музичних чартів, їздять представляти Україну на Євробачення, а їхні пісні збирають мільйони прослуховувань на різних платформах. А все тому, що вони не бояться експериментувати та роблять свою справу з великою віддачею. Видання Viva! зібрало добірку сучасних виконавців, з творчістю яких варто познайомитися.

Kola

Артистка, справжнє імʼя якої - Анастасія Прудіус, пройшла дуже довгий шлях до омріяної слави. Вона почала співати ще в дитинстві, але вперше на великих екранах зʼявилася в 2013 році. Тоді Анастасія взяла участь у популярному шоу «X-фактор» й вразила своїм чудовим вокалом як професійних суддів, так і аудиторію. Утім, до прямих ефірів дівчина не потрапила.

У 2016 році Прудіус спробувала свої сили в іншому співочому шоу - «Голос країни», де розвернула крісла усіх тренерів. Однак Анастасія покинула шоу ще під час боїв. У тому ж році українка поїхала підкорювати «Нову хвилю», де у фіналі конкурсу посіла 7-е місце.

Невдовзі співачка хотіла представляти Україну на Євробаченні, але не змогла перемогти у Національному відборі. Попри велику кількість спроб і невдач, Прудіус не зупинилась у досягненні мети. Артистка взяла псевдонім Kola й кілька сезонів підряд співала в шоу «Танці з зірками». Її переспівування відомих треків припало до душі глядачам.

У 2021 році Анастасія знову засяяла в «Голосі країни», вдосконаливши свої вокальні навички та подачу себе. Цього разу артистка дійшла аж до фіналу, радуючи публіку розкішним виконанням відомих треків.

Та широку популярність Kola здобула у 2022 році, коли почала випускати треки, в яких звучав біль українців через повномасштабне вторгнення. «Дочекаюсь», «Біля серця», «Чи разом» зачепили багатьох своєю щирістю, адже у них відбилися реалії життя в Україні, коли тисячі жінок чекають своїх чоловіків з війни.

Зараз співачка продовжує дивувати аудиторію якісними треками. Водночас вона активно робить дуети з іншими виконавцями: «Океан Ельзи», Alyona Alyona, Mama Rika, Yaktak, Adam, Артем Пивоваров

2024-й рік став новим переломним моментом у кар'єрі Kola, адже артистка вперше збирає масштабний майданчик - Палац спорту - на своєму сольному концерті.

Alyona Alyona

Від виховательки дитячого садочку до топової співачки сучасності - це про всім відому Alyona Alyona, яка набуває все більшої популярності. Дівчина стала найпотужнішою реп-виконавицею в Україні, збираючи престижні нагороди. А почалось з того, що поширювала в мережі записи, як читає реп під псевдонімом Альона Al.kaida. Вона записувала треки на домашній студії, і людям це сподобалось.

Перший кліп співачка випустила на трек «Рибки», у якому йшлося про булінг, з яким зіштовхувалась протягом життя. Слухачі оцінили щирість дівчини, і відео набрало чимало переглядів на Youtube.

Пізніше вийшли треки «Голови», «Відчиняй», «Залишаю свій дім», які швидко знайшли свого слухача. Альона продемонструвала, що жіночий реп може бути стильним і якісним, і впевнено зайняла свою нішу в шоубізнесі.

У 2019 році вийшов перший альбом артистки «Пушка», куди увійшли спільні треки з Джамалою, MONATIK, Alina Pash, Ніною Матвієнко. Цей альбом переміг як найкращий у номінації YUNA, а трек «Падло» з Аліною Паш визнали найкращим дуетом і хіп-хоп хітом.

Мегауспішним для Alyona Alyona став тандем з виконавицею Jerry Heil. У 2022 році співачки презентували мініальбом «Дай бог», котрий містить їхні спільні треки з європейськими виконавцями.

У 2024 році артистки представили Україну на Євробаченні з чуттєвою композицією Teresa & Maria. У ній йдеться про силу українських жінок під час війни, які не здаються перед складними обставинами.

Jerry Heil

Jerry Heil сьогодні є однією з найяскравіших виконавиць України. Вона має свій нестандартний стиль у подачі треків, який і зробив її популярною. А починала Яна Шемаєва (справжнє імʼя співачки) з каверів на пісні різних артистів: «Океан Ельзи», The Hardkiss, Twenty One Pilots.

Вперше на великій сцені дівчина зʼявилася у співочому проєкті «X-фактор», де виконала попурі з треків Олега Винника. Утім, вже на другому етапі покинула шоу.

У 2019 році Шемаєва поширила в соцмережах авторський трек «Охрана, отмєна», який отримав мільйони прослуховувань. Пісню почали масово переспівувати користувачі та навіть популярні виконавиці - Віра Брежнєва та Настя Каменських. Пізніше вийшов ще один трек, який став досить успішним для Яни - «Вільна каса».

 

У 2020 році Jerry Heil вперше взяла участь у Національному відборі на Євробачення. Трек Vegan тоді не вразив ні журі, ні публіку.

У 2022 році випустила спільний альбом з Alyona Alyona, під назвою «Дай бог», який містить спільні треки дівчат з європейськими співаками. Однією з найпопулярніших композицій Альони та Яни стала «Купала» зі співачкою ela. Того ж року артистка вдруге намагалася підкорити Нацвідбір з треком When God Shut The Door, але марно.

У 2023 році виграла престижну премію MME Awards у номінації Public Choice Award. Тоді ж разом з Alyona Alyona перемогла на Національному відборі на Євробачення. Вже через рік виконавиці зворушили європейську публіку композицією Teresa & Maria у Мальме. Співачки гідно представили нашу країну та посіли 3-є місце.

Володимир Дантес

Першу славу Володимир отримав у проєкті «Фабрика зірок-2», де його обʼєднали з іншим учасником, Вадимом Олійником. Дует назвали «ДіО.фільми». Хлопцям вдалося перемогти у шоу та здобути шалену популярність.

Після програми продюсером виконавців була Наталія Могилевська. Найпопулярнішими треками «ДіО.фільми» стали «Девочка Оля», «Мне уже 20», «Ты в прошлом!». У 2015 році дует припинив діяльність, оскільки Дантес вирішив працювати ведучим. Так, Володимир вів програми «Ближче до тіла», «Мама, я делаю бизнес», Stand up 380.

У 2021 році артист почав сольну кар’єру. До дебютного альбому «Твоя любимая музыка» увійшли пісні «Девочка», «Бьёт по глазам», Sasha, «Блин». У 2022 став одним із ведучим програми «Я люблю Україну».

Водночас почав випускати треки українською: «Чуєш», «Тільки ми», «Ми не один народ». Також переклав рідною мовою пісні «Девочка Оля», Sasha, «Грустные танцы». А в 2024 році Дантес випустив спільний трек з Jerry Heil, під назвою «Губи у губах».

MamaRika

Попри те, що співачка вже багато років займається творчістю, широку популярність вона отримала упродовж останніх років. Ще у підлітковому віці Анастасія Кочетова (справжнє імʼя артистки) взяла участь у фестивалі «Червона рута». Пізніше стала учасницею проєкту «Американський шанс», в якому перемогла. Однак після завершення шоу співпрацювати з виконавицею не стали.

Згодом Анастасія сміливо заявила про себе у проєкті «Фабрика зірок 3», де чи не єдиною виконувала пісні та спілкувалась українською. Там вона взяла псевдонім Еріка. Співачка дійшла до фіналу, де зайняла 6-е місце.

Протягом 3 років Еріка співпрацювала з продюсером Сергієм Кузіним. Тоді в неї виходили треки «Не тормози», «Смайлик», «Под снежным серебром». Згодом почала сольну карʼєру як MamaRika. Брала участь у Нацвідборі на Євробачення з треком We Are One, але не перемогла.

Успішними композиціями Mama Rika стали Maemo, Kava, Prolisky. В інтерв’ю артистка розповідала, що на зміну творчості суттєво вплинув шлюб з ведучим Сергієм Середою та народження сина.

Після початку повномасштабної війни артистка випустила зворушливий трек «Сину» - про любов мами до своєї дитини. Невдовзі були ще 2 треки з іншими виконавцями, на які зняли кліпи: «Лелеки» - з Yaktak, «Люди» - з Kola. Вони стали суперуспішними та отримали мільйони переглядів на Youtube. А у 2024 році співачка презентувала пісню «Хтось йде», у якій йдеться про кризу в сім’ї.

Христина Соловій

Дівчина змалечку тяжіла до музики та виконувала лемківські пісні, тож пішла демонструвати свій талант на «Голос країни». Туди молода співачка прийшла з лемківською композицією «Горе долом ходжу». Христина потрапила в команду Святослава Вакарчука, з яким почала співпрацювати й після проєкту.

Першим треком, який приніс дівчину велику популярність, став «Тримай». Кліп на цю пісню потрапив до переліку найпопулярніших україномовних музичних відео на YouTube, а також за нього виконавиця отримала премію YUNA. 

Згодом Христина презентувала ніжні композиції, як-от Fortepiano, «Шкідлива звичка», «Хто, як не ти», які також високо оцінив український слухач. Дівчина підкорила публіку чуттєвими треками у стилі попфольк, якими популяризувала українську мову.

Композиція Соловій «Стежечка» стала саундтреком історичного екшену «Крути 1918». Крім цього, у фільмі лунала пісня «Океан Ельзи» - «Холодно» у версії співачки. Останніми свіжими релізами у виконанні Соловій є «Я твоя зброя», «Юність», «Камертон».

Yaktak

Ярослав Карпук почав співати з дитинства й розвивав цей талант. Брав участь у різноманітних фестивалях і конкурсах, де займав призові місця. А вперше на велику сцену Карпук вийшов у програмі «Україна має талант», де отримав три «так».

А вже в 2019 році хлопець зачарував публіку своїм бас-баритоном у проєкті «Голос.Діти». Там Ярослав обрав команду DZIDZIO і потрапив до суперфіналу, де посів 2-е місце. Згодом Ярослава внесли до рейтингу найкращих виконавців дитячого «Голосу».

У 2021 році молодий артист виграв гран-прі фестивалю «Чорноморські ігри». А вже через рік почав виступати під псевдонімом Yaktak. Випускав кавери на композиції «Біля тополі», «Стефанія», «Гуцулка Ксеня», які вразили українську аудиторію.

Невдовзі почав випускати дуетні треки, які лідирували на різних музичних платформах: «Погляд» - з Sobol, «Чекає вдома» - з Dovi, «Порічка» - з Kola. У 2023 році виграв премію Muzvar Awards у номінації «Найкращі нові імена поп-музики».

У 2024 році Yaktak брав участь у Національному відборі на Євробачення, на якому зайняв 4-у сходинку.

Shumei

Зараз Олег Шумей є відомим на всю країну й активно дає концерти по різних містах України. А все почалось з каверу на композицію «Біля тополі», у якій йдеться про українських військових, які загинули в бою з ворогом. Версія цього треку у виконанні молодого артиста припала до душі українцям. Вона навіть потрапила до списку 200 найпопулярніших кліпів українською в історії.

Також співак отримав за свій кавер премію YUNA. Через певний час випустив дуетну пісню «Ой, на горі» з Артемом Пивоваровим, яка отримала мільйони прослуховувань. Пізніше артист презентував чуттєвий кавер на композицію «Мальви».

Плідною стала співпраця виконавця з Тіною Кароль. Вона дозволила співаку перекласти українською свій хіт «Выше облаков». До того ж артисти створили 2 дуетні композиції - «Стерва» та «Дзвони», які швидко «розлетілися» в мережі.

А спільна композиція Shumei зі Златою Огнєвіч «Буревіями» не лише довгий час лідирувала на стрімінгових платформах, а й була відзначена премією YUNA.

Klavdia Petrivna

Образ Klavdia Petrivna став справжнім феноменом у сучасному шоубізнесі. Дівчина понад рік приховувала свою персону, тож користувачам мережі залишалось здогадуватись, хто ж є насправді під маскою. Одні казали, що це досвідчена жінка, інші вбачали в ній молоду виконавицю.

Шалену популярність Klavdia Petrivna отримала, публікуючи свої треки в тіктоці. Кожна пісня, як-от «Знайди мене», «Я щаслива», «Я тобі брехала» ставала вірусною в мережі, і ці треки прослуховували мільйони разів.

У 2023 році артистка здобула премію Culture Ukraine як найкращий новий артист. А вже через рік записала трек «Барабан» з Артемом Пивоваровим, який став суперхітом. Пісня залишалась у лідерах тривалий час на різних стрімінгових сервісах.

Перші два концерти співачки, на яких вона показала себе, відбулися в київському Палаці спорту. Виявилось, що це 19-річна Соломія Опришко з Львівщини, студентка музичного коледжу. Дівчина нарешті зняла всі капелюхи та прикраси й відкрила своє обличчя. Попри юний вік, Соломія активно просувається в шоубізнесі й не поступається досвідченим колегам.

Фото: «Новий канал», соцмережі співаків, «Суспільне Євробачення»

Источник материала
loader
loader