Це велика помилка, – місцевий розповів, що не так роблять туристи, замовляючи страви в Італії
Це велика помилка, – місцевий розповів, що не так роблять туристи, замовляючи страви в Італії

Це велика помилка, – місцевий розповів, що не так роблять туристи, замовляючи страви в Італії

Щоправда, корінний італієць каже, що є одна помилка, якої туристи припускаються постійно. Це куштувати страву в тому місті, де вона насправді не є регіональною, розповідає 24 Канал з посиланням на Travel + Leisure.

Як насправді треба замовляти страви в Італії?

"Якщо ви поїдете до Італії, ви обов'язково скуштуйте…", – часто кажуть туристи, які щойно повернулися з мандрівнки. Корінний мешканець каже, що не все так просто. В Італії є 20 різних регіонів і щонайменше 350 видів пасти. І це лише форми пасти, а не соус.

Італієць каже, що культура країни, і особливо її кухня, аж ніяк не монолітна. Думати, що будь-де можна скуштувати піцу, і вона там точно буде за оригінальним рецептом, – помилка.

Я б ніколи не рекомендував вам замовляти песто в Апулії так само, як не рекомендував би замовляти орек'єтте ручної роботи в Лігурії. Не тому, що ви не знайдете пристойних варіантів, а тому, що це не регіональні страви, і покоління місцевих жителів не виросли, готуючи та вдосконалюючи ці страви. Піца у Венеції? Мабуть, ні. Але спагетті з вонголе – однозначно "так",
– каже італієць.

Страви з'являлися значною мірою на основі того, які продукти, худоба чи дичина були поширені в цьому регіоні. Ось чому базилік, який росте в Лігурії, є зіркою генуезького песто. Так само, як і тверда пшениця, вирощена на півдні Італії, є основою для пасти орек'єтте в Апулії. І саме тому у Венеції краще замовити рибу чи морепродукти, ніж піцу з грибами та ковбасою.

Це велика помилка, – місцевий розповів, що не так роблять туристи, замовляючи страви в Італії - Фото 1
Паста з морепродуктами у Венеції / Фото Pexels

У моєму регіоні Умбрія паста з диким кабаном або сезонні страви з чорними трюфелями є фірмовими, але за годину їзди на південь у Римі вам варто скуштувати найкращу пасту карбонара або карчофі алла джудія – смажені у фритюрі артишоки, які є візитною карткою єврейської громади Риму,
– порадив корінний мешканець.

Найкращий спосіб знайти страву, яку "обов'язково варто спробувати" в кожному регіоні, – це трохи підготуватися перед поїздкою. Спочатку треба визначити міста й регіони, які відвідає турист, а тоді вже шукати страви, для яких ці місця є домівкою.

Які регіональні страви скуштувати в популярних містах?

  • Венеція, Венето – закуски "чікетті".
  • Мілан, Ломбардія – ризото.
  • Болонья, Емілія-Романья – пельмені "тортеліні".
  • Парма, Емілія-Романья – місцева шинка та пармезан.
  • Флоренція, Тоскана – стейки і джелато.
  • Неаполь, Кампанія – смажена паста.
  • Лечче, Апулія – пиріжок "пастичотто".
Источник материала
loader
loader