/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F5fb9c91bfd56f4bbf20a0cfb58bfeb81.png)
Зігріваючий сирний суп з домашньою локшиною: ароматне диво для довгих осінніх вечорів, рецепт
Осінь – час, коли хочеться не тільки м'якого пледу та гарячого чаю, а й чогось по-справжньому затишного на вечерю .
Уявіть: за вікном мрячить дощ, а на плиті томиться густий, вершковий суп з сиром, що тягнеться, і ароматною домашньою локшиною. Неможливо встояти!
Що знадобиться
- Куряче філе – 1 шт.
- Морква – 1 велика
- Цибулина – половинка
- Картопля – 2-3 шт.
- Бульйон – близько 500 мл (можна взяти готовий чи зварити свій)
- Плавлений сир – 1 упаковка
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 50 г
- Сіль, перець – за смаком
- Дрібка улюблених трав для аромату (наприклад, орегано або сушений чебрець)
Готуємо з душею
-
Бульйон з характером. Відваріть куряче філе у підсоленій воді з лавровим листом. Це дасть основу – насичений та ароматний бульйон.
-
Локшина своїми руками. Яйце збийте із щіпкою солі, поступово додавайте борошно. Замісіть еластичне тісто, розкотіть тонко, наріжте смужками і злегка підсушіть - так локшина не злипнеться в каструлі.
Сирний суп з домашньою локшиною, кадр з відео -
Овочева основа. Обсмажте дрібно нарізану цибулю та моркву до золотистого відтінку. Додайте шматочки курки – нехай трохи підрум'яниться, щоб суп став більш насиченим.
-
Збираємо смак. Влийте бульйон, додайте кубики картоплі, варіть до м'якості. За 6-7 хвилин до кінця обережно опустіть домашню локшину.
-
Сирна магія. Наприкінці покладіть плавлений сир і заважайте, поки він не розтане, перетворюючи бульйон на шовковистий вершковий крем.
Лайфхак для гурманів
Спробуйте подати суп з хрусткими грінками, натертим часником, і свіжомеленим перцем. А крапелька вершків надасть страві ресторанного штриху.
Раніше ми повідомляли про яблука в згущеному молоко: ніжний зимовий десерт, який тане в роті - робіть вже зараз .

