Варити чи запарювати: три крупи, які ми готуємо неправильно
Варити чи запарювати: три крупи, які ми готуємо неправильно

Варити чи запарювати: три крупи, які ми готуємо неправильно

Є 2 способи приготувати крупу: зварити або запарити. І навіть тут ми часто робимо помилки! Які крупи ми часто готуємо неправильно – розповідає 24 Канал з посиланням на Gatim Cu.

Які крупи ми готуємо неправильно?

  • Гречка

Так-так, більшість з нас готує гречку неправильно, а саме варить у великій кількості води. Куди краще буде запарити гречку. Для цього треба промити крупу, залити окропом у пропорції 1 до 2 та залишити на 30 – 40 хвилин. Так гречка вбере потрібну кількість води і залишиться розсипчастою.

Варити чи запарювати: три крупи, які ми готуємо неправильно - Фото 1

Гречку краще запарювати / Фото Pixabay

  • Вівсянка

. Вівсянка Замість того, щоб варити пластівці, краще залити їх гарячою водою чи молоком і дати настоятися 10–15 хвилин. Якщо це цільні вівсяні зерна — можна запарити їх на ніч у термосі або залишити в холодному молоці на кілька годин. Така каша виходить більш ніжною, не втрачає клітковини та має нижчий глікемічний індекс.

  • Манка

Знайому з дитинства кашу також краще запарювати. А якщо вже і будете її варити, то краще засипайте крупу у холодне молоко, щоб не утворювалися грудочки, радить портал Pysznosci.

Важливі підказки для кухні

  • Якщо захочеться смачних пельменів – потурбуйтеся про те, щоб правильно їх зварити.

  • А якщо маєте рибні консерви – зробіть шедевральну закуску, яку могли придумати тільки українці.

Источник материала
loader
loader