Депутати від "Слуги народу" задекларували понад 1 млрд грн готівкою, - КВУ
Депутати від "Слуги народу" задекларували понад 1 млрд грн готівкою, - КВУ

Депутати від "Слуги народу" задекларували понад 1 млрд грн готівкою, - КВУ

Народні депутати партії "Слуга народу" задекларували 1 млрд 44 млн грн готівкових коштів, а на їх банківських рахунках зберігаються 94 млн гривень. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Комітет виборців України (КВУ).

У КВУ зазначили, що такі дані опубліковані в деклараціях депутатів, доступних сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПК). Також повідомляється, що 22 депутати президентської партії задекларували готівкою понад 10 млн гривень, 96 депутатів мають готівкою від 2 до 9 млн гривень, а 28 депутатів тримають готівкою понад 1 млн гривень.

У першу десятку найбагатших депутатів увійшли:

  1. Олег Воронько - 123 млн грн;
  2. Олександр Сова - 79 млн грн;
  3. Роман Мулик - 24 млн грн;
  4. Олександр Трухін - 21 млн грн;
  5. Руслан Горбенко - 21 млн грн;
  6. Остап Шипайло - 21 млн грн;
  7. Давид Арахамія - 20 млн грн;
  8. Гео Лерос - 20 млн грн;
  9. Артем Культенко - 19 млн грн;
  10. Дмитро Соломчук - 17 млн грн.

Також понад 10 млн гривень готівкою задекларували Ігор Марчук, Олександр Скічко, Сергій Іонушас, Артем Нагаевский, Іван Юнаков, Ольга Савченко, Олександр Дубинський, Олена Шуляк, Олександр Ткаченко (новопризначений міністр культури та інформаційної політики), Костянтин Касай, Павло Павлишин і Негулевський Ігор.

"Задекларований мільярд готівки може мати два логічних пояснення. Мабуть, повна недовіра депутатів монобильшинства до української банківської системи. Друге, можлива схема легалізації "чорних" коштів. Так, народні депутати можуть декларувати значно більші суми для того, щоб мати пояснення майбутнім тіньовим вступом", - прокоментував голова КВУ Олексій Кошель.

Відзначається, що дані наведено без урахування грошових активів, що перебувають у власності дружин і чоловіків депутатів, їх спільних коштів, а також без обліку позикових коштів. Засоби, наявні в валюті, при розрахунках були переведені в гривневий еквівалент.

Теги за темою
Гроші
Джерело матеріала
loader
loader