Шестигодинні переговори між Україною і Росією закінчилися: результати
Шестигодинні переговори між Україною і Росією закінчилися: результати

Шестигодинні переговори між Україною і Росією закінчилися: результати

У Гомельській області Білорусі відбулися переговори між російською та українською делегацією щодо припинення військових дій та виведення військ з території України

Про це пише видання "Сьогодні".

Склади делегацій і припущення по результату

Напередодні сторони домовилися провести зустріч в районі річки Прип'ять, недалеко від українського кордону. Заздалегідь не повідомлялося про склад української делегації, але пізніше їхні імена оприлюднили. Нашу країну в переговорах представляли Міністр оборони країни Олексій Резніков, голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія і радник глави офісу президента Михайло Подоляк.

Шестигодинні переговори між Україною і Росією закінчилися: результати - Фото 1
Українська делегація провела перший раунд переговорів з Росією в Гомелі, Михайло Подоляк розповів про результати

З Росії в Білорусь вирушили заступник голови МЗС Росії Андрій Руденко, посол Росії в Білорусі Борис Гризлов, глава Міжнародного комітету Держдуми Леонід Слуцький і заступник Міністра оборони Олександр Фомін.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявляв, що не покладає на переговори великі надії, хоча не міг від них відмовитися як від реального способу докорінно змінити ситуацію.

Про що домовилися сторони

Обговорення тривало понад 6 годин. По закінченню переговорів з доповіддю виступив радник Михайло Подоляк. Він розповів, що сторони намітили ряд тем, за якими визначили певні рішення. Конкретно не уточнювалося, про що говорили за зачиненими дверима, але головною метою зустрічі, що відбулася, назвали припинення вогню на території України.

Зараз заради обговорення почутого і сказаного обидві делегації вирушили в свої столиці для консультації з керівництвом. Пізніше буде призначений другий раунд переговорів, який допоможе практично втілити прийняті сторонами рішення. Можливо, намітився курс на закінчення військових дій.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що ми переможемо: Данилов підтвердив, що Україна почала процес перехоплення військової ініціативи.

Також ми писали, що "Російський військовий корабель, йди...": військові з острова Зміїний живі і знаходяться в полоні.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader