Смертоносний батюшка: священик УПЦ МП у Херсоні торгував російською зброєю
Смертоносний батюшка: священик УПЦ МП у Херсоні торгував російською зброєю

Смертоносний батюшка: священик УПЦ МП у Херсоні торгував російською зброєю

Йому загрожує до 7 років за ґратами

Служба безпеки затримала настоятеля одного із храмів УПЦ (МП) Херсонської області. Він підпільно продавав зброю та боєприпаси, що залишилися після втечі російських окупантів.

Про це повідомляється в Telegram-каналі СБУ. Клірик зберігав ворожі арсенали у двох схованках. Одну із них було обладнано прямо на території будівництва нового храму УПЦ (МП) у Херсоні.

Співробітники СБУ затримали його "на гарячому" при спробі продати два переносні зенітно-ракетні комплекси "Ігла" з комплектуючими. Він також пропонував окрім них придбати ще й боєприпаси до ручних протитанкових гранатометів РПГ-7. За цей "товар" він хотів 115 тисяч гривень. Своїх клієнтів священик знаходив через власні зв’язки, зокрема й у кримінальних колах.

Під час огляду схованки на території будівництва нового храму в Херсоні було вилучено 5 пострілів та 2 порохові заряди для гранатометів. Друга схованка була обладнана в підвалі дев’ятиповерхового будинку.

Там священик зберігав:

  • кулемет та автомат Калашнікова з комплектуючими;
  • 3 бойові гранати Ф-1;
  • майже 7 тис. набоїв до автоматичної зброї, у тому числі великокаліберних зразків.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами). Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Якщо провину священика буде доведено в суді, він може потрапити до в’язниці на сім років. Всі вилучені зброя та боєприпаси направлені на експертизу, а надалі будуть передані на потреби ЗСУ.

Як раніше розповідав "Телеграф", СБУ на Закарпатті викрила кума дружини віктора медведчука оксани Марченко на пропаганді комуністичного режиму. Чоловік був місцевим священиком УПЦ МП.

Теги за темою
СБУ Зброя УПЦ МП
Джерело матеріала
loader
loader