Смачніше звичних навіть без борошна та яєць: як готують деруни у Швейцарії
Смачніше звичних навіть без борошна та яєць: як готують деруни у Швейцарії

Смачніше звичних навіть без борошна та яєць: як готують деруни у Швейцарії

Такі деруни вам сподобаються навіть більше звичних

Мало знайдеться людей, які не люблять поласувати хрусткими золотистими дерунами. Як правило, готують їх з тертої картоплі з додаванням цибулі, яйця та невеликої кількості борошна.

У це складно повірити, але у Швейцарії деруни готують без борошна та яєць, лише з картоплі та цибулі. Такий простий рецепт від "Школи життя" не залишить байдужим нікого. Спробуйте — і ви насолодитеся неперевершеним смаком швейцарських картопляних оладок.

Як приготувати швейцарські деруни

Інгредієнти:

  • велика картопля – 4 шт.;
  • середня цибуля – 4 шт.;
  • соняшникова олія для смаження;
  • сіль на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю натираємо довгою тонкою соломкою, ретельно промиваємо, висушуємо за допомогою паперового рушника та перекладаємо у велику глибоку ємність.
  2. Цибулю натираємо на тій же тертці, промиваємо, сушимо за допомогою рушника і викладаємо в картоплю і ретельно перемішуємо.
  3. Розігріваємо сковороду з олією, викладаємо жменю картоплі, розподіляємо і придавлюємо зверху лопаткою. Смажимо на середньому вогні до рум’яності по кілька хвилин із кожного боку.

Подаємо швейцарські деруни з домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа". Смачного!

Теги за темою
Швейцарія
Джерело матеріала
loader
loader