У Польщі відповіли на питання про відправку свого війська в Україну
У Польщі відповіли на питання про відправку свого війська в Україну

У Польщі відповіли на питання про відправку свого війська в Україну

Набагато краще передати Україні техніку

Польща не планує відправляти свої війська в Україну. Натомість не проти надавати українській армії необхідну військову техніку.

Про це заявив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, коментуючи пропозицію президента Франції Еммануеля Макрона про спільну місію НАТО з підтримки України. Пише видання "Kresy".

"Це не ініціатива НАТО. Це французька ініціатива", — підкреслив міністр."Ми вважаємо, що набагато краще передати Україні техніку, аби вона могла самостійно оборонятися."

За словами Косіняк-Камиша, Польща вже навчає близько третини українських військових, що робить її одним із ключових партнерів України у цій сфері.

"Ми не маємо ні таких планів, ні таких намірів. Ми говоримо це прямо та ясно нашим союзникам. НАТО таких планів не має", — додав він.

Зазначимо, проти ідеї французького президента Макрона направити війська НАТО або ЄС, вже виступило багато політиків Заходу. В тому числіканцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не відправить жодного солдата до України. Німеччина не братиме участі у цій війні.

Також ідею відправлення військ західних країн в Україну відкинула Велика Британія. Прессекретар прем'єра Ріші Сунака заявив, що у них "немає жодних планів щодо масштабного розгортання".

Раніше "Телеграф" писав, президент Польщі Анджей Дуда коментував пропозицію Макрона. За його словами, найбурхливіша дискусія розгорнулася навколо питання відправлення солдатів до України.

Теги за темою
Україна Польша Еммануель Макрон
Джерело матеріала
loader
loader