Найпростіший рецепт великодньої буженини: вона розлетиться ще гарячою зі святкового столу
Найпростіший рецепт великодньої буженини: вона розлетиться ще гарячою зі святкового столу

Найпростіший рецепт великодньої буженини: вона розлетиться ще гарячою зі святкового столу

Із задоволенням приготуйте та із задоволенням з’їсте

Одна з головних страв великоднього столу — апетитна соковита запечена буженина! Її ніжний смак та аромат подобається абсолютно всім.

Сьогодні разом із Shuba ми поділимося рецептом приготування домашньої буженини. Готується вона просто, єдине — потрібно виявити стійкість і промаринувати м’ясо протягом тривалого часу перед запіканням. Це надасть страві особливої ніжності.

Як приготувати буженину до великоднього столу

Інгредієнти на 8 порцій:

  • свинячий окіст — 1 кг;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • часник, зубчики — 4 шт.;
  • перець чорний мелений — 1/2 ч. л.;
  • лавровий лист — 3 шт.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо ретельно миємо та сушимо. Натираємо цілий шматок сіллю, перцем і тертим на дрібну тертку часником. Проколюємо м’ясо ножем і відправляємо туди лаврове листя.
  2. Підготовлене м’ясо викладаємо у велику каструлю, накриваємо кришкою та залишаємо маринуватися на ніч у холодному місці.
  3. Наступного дня відправляємо м’ясо в рукав для запікання та залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.
  4. Через зазначений час викладаємо м’ясо на деко, відправляємо в холодну духовку і запікаємо при 180 градусах протягом 1 години 20 хвилин. Після цього відкриваємо рукав зверху і даємо зарум’янитися ще протягом ще 10 хвилин.

Дуже смачно виходить, якщо запекти буженину в пиві. Спробуйте, можливо, вам такий варіант теж сподобається.

Теги за темою
Великдень
Джерело матеріала
loader
loader