Стародавній рецепт приготування м’яса, який точно вийде
Жоден пасхальний стіл не обходиться без пишних пасок. Також одна з головних страв до цього свята – шикарне м’ясо.
Сьогодні ми поділимося найпростішим рецептом запеченої курки. Для цієї страви вам знадобиться два основні інгредієнти — курка та сіль. Shuba також рекомендує додати ароматні трави та часник, щоб страва вийшла смачнішою. Завдяки цьому старовинному рецепту у вас вийде ніжне, соковите та найсмачніше м’ясо без додавання жиру. Використовувати для нього можна вже випатрану курку, проте не варто знімати з неї шкіру — вона утримує вологу і запобігає сухості м’яса.
Як приготувати курку в солі
Інгредієнти на 4 порції:
- курка — 1 кг;
- сіль — 1 кг;
- розмарин, гілочка — 7 г;
- часник, зубчики – 1 шт.;
- шавлія — 10 г;
- чебрець, гілочка — 1 шт.
Спосіб приготування:
- При необхідності видаляємо з курки зайвий жир та нутрощі. Ретельно миємо і всередину відправляємо трави та розрізаний навпіл зубчик часнику. Курячі ніжки з’єднуємо разом за допомогою нитки — вони мають щільно прилягати один до одного.
- У формі для запікання розподіляємо велику сіль. На неї викладаємо птаха, поверх нього — сіль. Соляний шар має бути близько 2 см. Важливо, щоб сіль не потрапила усередину.
- Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовці близько 90 хвилин.
Після приготування дістаємо курку із духовки, видаляємо соляну кірку. Подаємо з улюбленим салатом.