Рис досить популярний для багатьох українців, проте деякі господині уникають та бояться його готувати.
Здавалося б рецепт приготування рису досить простий, втім ця крупа досить примхлива в приготуванні, і бувають випадки, коли ідеальний гарнір злипається і перетворюється на незрозумілу масу.
Щоб готувати смачний та розсипчастий рис, достатньо знати кілька простих порад.
Ведуча програми МайстерШеф Тетяна Литвинова у своєму кулінарному YouTube-блозі поділилася секретами, як правильно варити розсипчастий рис.
Щоб при відварюванні рис не злипався, його потрібно правильно підготувати.
Треба ретельно промити рис під холодною проточною водою, тоді під час варіння він не злипатиметься.
Наступний секрет – співвідношення води до рису.
На упаковці недаремно пишуть, якою кількістю води потрібно заливати рис. Ідеальна формула — на одну склянку рису має йти півтори склянки води.
Коли солити рис?
Найкращий час, щоб підсолити рис настає після того, як він закипить. Тоді можна сміливо посолити рис і трохи зменшити вогонь.
Найважливіший секрет ідеального рису: щоб крупа в результаті не перетворилася на кашу, а була розсипчастою, не можна перемішувати рис до моменту кипіння. Навіть після закипання бажано не чіпати рис до повного його приготування.
Час приготування зазвичай залежить від виду крупи.
Якщо це пропарений, білий круглий або довгий сорт рису, достатньо буде 20 хвилин варіння. Бурому рису потрібно від 30 до 40 хвилин, а дикий рис вариться понад годину.
Раніше ми повідомляли, що можна робити не тільки з м'яса: рецепт овочевих тефтелек, які полюблять затяті м'ясоїди .