Ліниві голубці – ідеальний варіант смачної та ситної страви для обіду та вечері. До того ж вони готуються простіше, ніж у класичному варіанті.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже простих у приготуванні, смачних та соковитих лінивих голубців.
Інгредієнти:
- рис 1/2 склянки
- фарш – 400 г
- капуста – 400 г
- яйце – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- вода – 1 склянка
- часник – 2-3 зуб.
- томатна паста – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
1. Нашатковану капусту залийте окропом і відставте на 10 хвилин, злийте воду.
2. Тим часом варіть рис до напівготовності, дайте охолонути.
3. Підсмажте подрібнену цибулю з морквою до м'якості.
4. Змішайте рис, фарш, капусту, моркву з цибулею, додайте яйце, сіль, перець, приправу до голубців, вимішайте.
5. Сформуйте кульки, викладіть у форму, залийте томатною пастою розведеною у склянці води. Готуйте 1 годину при 180 С.
Подавайте зі сметаною!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Голубці з пекінської капусти
- Ледачі голубці в соусі
- Голубці з картоплею