"Чистий тероризм": як українські спортсмени відреагували на удар Росії по "Охматдиту"
"Чистий тероризм": як українські спортсмени відреагували на удар Росії по "Охматдиту"

"Чистий тероризм": як українські спортсмени відреагували на удар Росії по "Охматдиту"

"Чистий тероризм": як українські спортсмени відреагували на удар Росії по "Охматдиту"

Представники українського спорту були шоковані діями РФ.

Зірки українського спорту висловилися в соцмережах про черговий масований ракетний удар Росії по Україні, під час якого було пошкоджено дитячу лікарню "Охматдит" у Києві.

Легкоатлетка Ярослава Магучіх:

"Жоден рекорд не принесе радості, поки Росія щодня атакує мою країну, вбиває наших солдатів та відбирає життя дітей та їхніх батьків. Російські терористи знову вдарили ракетами по Україні. Різні міста: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ, Краматорськ. Понад 40 ракет різних типів".

Головний тренер збірної України з футболу Сергій Ребров:

"Чергова масована атака на Україну від російських терористів призвела до влучання по найбільшій дитячій лікарні країни "Охматдит" у Києві.

Неможливо повністю уявити біль маленьких дітей та їхніх сімей. Сьогодні, як і останніми роками, росіяни тероризують, руйнують життя та вбивають українців, не демонструючи милосердя навіть нашим дітям. Світ повинен знати про це, бачити ці кадри та розуміти, чим є нинішня Росія".

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський:

"Насамперед хочу висловити слова підтримки всім, хто сьогодні постраждав від чергової варварської атаки з боку РФ.

Те, що відбувається зараз – "Охматдит", київські квартали, лікарні, – важко знайти слова. Але ми всі розуміємо, що Україна – нація, яка все життя боролася за свою незалежність. Протягом багатьох століть вона мала зовнішніх ворогів, сусідів, які постійно не давали нам спокійно жити, не давали нам розвивати нашу країну, і зараз це триває.

Але ми вистояли тоді, ми вистоємо й сьогодні. І ми вистоємо у майбутньому, зробимо все можливе, щоб наша країна процвітала”.

Колишній чемпіон світу з боксу Володимир Кличко:

"Я сам чув сьогодні вибухи в Києві. Росія використовує ракети, щоб атакувати найбеззахисніших людей – хворих дітей. Для Путіна діти, які лежать на лікарняних ліжках із раком та іншими важкими хворобами, є законними цілями війни.

Це неперевершена зневага до людства. Під час війни ми самі відвідували лікарню, а також збирали пожертвування на допомогу дітям. Світ повинен усвідомити, що Путін не хоче миру, а завдає все жорстокіших ударів.

Хто ми як людська раса, якщо дозволяємо невинним дітям, які лежать на лікарняних ліжках, бути мішенями війни? Його треба зупинити”.

Тенісистка Леся Цуренко :

"Головна військова ціль Росії... дитяча лікарня. Кому треба донатити, щоб Росія зникла з цієї планети?"

Олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан:

Це справжнє обличчя Росії – і таким воно буде завжди. Світова спільнота має це визнати. Замість рішення піти туди та потиснути один одному руки або взяти участь у якихось змаганнях. Там немає миру. Нема розуміння. Душі нема. Тільки вбивства та руйнування. Кожен відповідальний. Кожен!

Моя Україна. Мої люди”.

Футболіст Олександр Зінченко :

"Лікарня, яка налічує близько 720 ліжок, щорічно лікує близько 20 тисяч пацієнтів і виконує близько 10 тисяч операцій. Усі діти в Україні та в усьому світі на це не заслуговують. У мене немає слів. Чистий тероризм".

Президент УАФ Андрій Шевченко :

"Варварський обстріл – ще одне жахливе свідчення, що Україна воює з терористами та бореться за своє існування. Світ має бачити, що відбувається в країні щодня. Допомагайте Україні вистояти".

Ексфутболіст збірної України Євген Левченко, який проживає в Нідерландах:

"Ми ніколи не повинні забувати, що маємо справу з терористами, фашистами. Це ніколи, ніколи не припиниться. І з такими людьми не можна вести переговори або укладати угоди.

Ми бачили це раніше. Історія повторюється. Я прошу всіх у Нідерландах не відводити погляду. Продовжуйте підтримувати Україну".

Раніше повідомлялося про те, що Світоліна розплакалася після виходу до чвертьфіналу Вімблдону-2024 на тлі ракетної атаки Росії.

Джерело матеріала
loader
loader