З якої картоплі виходять найсмачніші деруни: рекомендація шеф-кухаря
З якої картоплі виходять найсмачніші деруни: рекомендація шеф-кухаря

З якої картоплі виходять найсмачніші деруни: рекомендація шеф-кухаря

Здавалося б, смачні деруни можна приготувати абсолютно з усіх видів картоплі. Але це далеко не так. Молодий овоч для такої страви точно не підходить.

Про те, з якої картоплі виходять найсмачніші деруни, розповів відомий українськи шеф-кухар Сава Лібкін (savvalibkin) в Instagram. Мова йде саме про стару картоплю, яка точно залишилась у вашому погребі з минулого сезону. В ній багато крохмалю, тому вироби вийдуть ідеальними.

З якої картоплі виходять найсмачніші деруни: рекомендація шеф-кухаря

Інгредієнти:

  • стара картопля – 1 кг.
  • сметана – 2 ст.л. з гіркою
  • жовтки – 4 шт.
  • ріпчаста цибуля – 200 г
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

З якої картоплі виходять найсмачніші деруни: рекомендація шеф-кухаря

1. На дрібній терці натерти картоплю та цибулю.

2. Руками відтиснути зайву вологу.

З якої картоплі виходять найсмачніші деруни: рекомендація шеф-кухаря

3. Додати сметану, яйця, крохмаль та сіль.

4. Після цього добре перемішати.

З якої картоплі виходять найсмачніші деруни: рекомендація шеф-кухаря

5. Розігріти трохи олії на сковорідці з товстим дном.

З якої картоплі виходять найсмачніші деруни: рекомендація шеф-кухаря

6. Смажити деруни з двох боків до готовності.

З якої картоплі виходять найсмачніші деруни: рекомендація шеф-кухаря

7. Подавати деруни можна зі смаженими білими грибами, лососем, або зі сметаною та зеленню.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Зрази картопляні з капустою
  • Картопля з молочним соусом в духовці
  • Картопляний салат з соусом айолі
Джерело матеріала
loader
loader