Фітнес-звички, які викликають втому у м’язах: чого не слід робити у залі
Фітнес-звички, які викликають втому у м’язах: чого не слід робити у залі

Фітнес-звички, які викликають втому у м’язах: чого не слід робити у залі

З віком важливо підтримувати фізичну форму, регулярно тренуючись та не пропускаючи заняття. Якщо ви вже активно займаєтеся спортом, це безперечно чудово, однак є кілька звичок, які можуть призвести до втоми м’язів. 

В Eat This, Not That! склали список з 4 найпоширеніших помилок у тренуваннях, які можуть впливати на вашу енергію. Ознайомтесь з ними, щоб ніколи не робити цього у залі. 

Не включаєте кардіо середньої інтенсивності

Навіть якщо ви займаєтеся силовими тренуваннями, не забувайте про аеробні вправи. Додайте кардіо до свого розпорядку, щоб покращити витривалість і зменшити втому м'язів. Почніть з двох-трьох 30-хвилинних тренувань у середньому темпі для поступового підвищення витривалості.

Виконуєте меншу кількість повторень

Для нарощування і підтримки м'язів потрібно підіймати більше ваги. Однак, також важливо виконувати вправи з більшою кількістю повторень, бо якщо ви тренуєтеся тільки з меншою кількістю повторень, це може ускладнити виконання вправ, що вимагають тривалого напруження. Збільшення повторень до 10-15+ покращить вашу витривалість та допоможе уникнути швидкої втоми.

Не тренуєте ноги 

Одна з поширених помилок у фітнесі — зосередження на верхній частині тіла та цілковите ігнорування ніг. Це шкідливо, оскільки ноги становлять половину вашого тіла. Врахуйте, що біг чи ходьба не замінюють силові тренування для ніг, а тому включайте вправи на ноги, такі як присідання, випади та розділені присідання.

Ігноруєте силові та інтервальні тренування

З віком зменшується аеробна форма, м'язова витривалість та сила. Щоб це компенсувати, включайте у тренування силові та інтервальні вправи. Почніть з пліометричних вправ, а потім переходьте до коротких інтервальних тренувань на кардіотренажері.

РанішеOBOZ.UA розповів, які звички допоможуть позбавитись від жиру на животі. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader